Японците са новите китайци при инвестициите

Японски компании придобиват емблематични сгради в САЩ.

Влагат парите си в Европа и САЩ

Избират първокласни имоти

Японците се превръщат в новите китайци при инвестициите в имоти в Европа и САЩ, пише агенция Блумбърг. Япония вече е петият по големина източник на чуждестранни капитали, инвестирани в недвижими имоти. След световната финансова криза през 2008 г. китайски инвеститори разграбиха американски активи – от луксозни хотели до офис кули. Сега това правят японски инвеститори.

Брокери съобщават, че японските им клиенти искат да продължат да влагат средства в чужбина. Освен към САЩ и Европа японците имат интерес и към Австралия и Индия. Повечето имат дългосрочна цел да диверсифицират приходите си предвид ниската възвръщаемост в Япония. Инвеститорите от Япония виждат привлекателни цени и са готови да купуват.

Инвестиционният бум е подхранван частично от компании, които са заделили капитал за имоти в чужбина преди пандемията, казва Хироюки Такаяма, директор на отдела за трансгранични сделки в международна консултантската компания в Токио. Представители на инвеститорите не можеха да пътуват и да преценяват възможни цели по време на Covid кризата, но връщането към нормалното е отприщило натрупания капитал. Японските компании инвестират в първокласни активи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти