Готвачът на Дани де Вито твори в IL Siciliano - новият ресторант в Свети Влас

Стефано Стека ще пренесе традиционния вкус на Италия на българското Черноморие

Стефано Стека, един от най-добрите майстор готвачи в Лондон, ще пренесе традиционния вкус на Италия на българското Черноморие. Той ще открие в Свети Влас ресторанта IL Siciliano на 22 и 23 юни. Определени са два дни, защото преди заведението да отвори врати, към него има голям интерес, който надвишава капацитета му от 150 места.

Целият кухненски персонал в IL Siciliano ще бъде от италианци, познаващи до основи традиционните специалитети на полуострова. Затова не се изненадвайте от богатия избор на ястия, някои от които типично средиземноморски. Освен фетучини и талиатели, ще има различни видове морска храна.

Над 30 вида скариди ще включва менютo на ресторанта. Една от тях е червената. Според познавачи тя е и най-вкусната в света. В IL Siciliano Стефано Стека е предвидил специално карпачо от червени скариди. Менютo е добре замислено, защото майстор готвачът го подготвя със своя екип повече от месец.

Ресторантът ще предлага и вечерна програма. Тогава под звуците на лека музика гостите ще могат да се отпуснат, пиейки коктейли. Стефано Стека ще им предложи и наргилета с микс от тютюн, направен по рецепта на известния в Лондон наргиле бар Mamounia Lounge специално за ресторанта му в България.

Наргилетата са произведени в Египет, затова и са по-специални от обикновените. В горната им част има специална секция за натрошен лед. Чрез нея димът няма да дразни гърлото ви, защото ще бъде охладен. Заради високото им качество няма разпиляване на дима и има добра тяга.

Стефано Стека е световно признат кулинар. Той е готвил в кухнята на на прочутия италиански ресторант "Сан Доменико", удостоен с две звезди "Мишлен". Двете звезди са нещо като нобелова награда в ресторантьорството - получават е най-добрите от най-добрите.

Съдбата го отвежда в Лондон. Там работи в някои от най-известните ресторанти, докато накрая си отваря собствен. Неговите специалитети са сред любимите и на холивудските звезди. Стека е приготвял храна за комедийният актьор Дани де Вито, Мел Брукс, директора на "Формула 1" Рос Браун и др.

Въпреки звездите на готвача ресторант на Стека няма да бъда префърцунено място с малки порции и високи цени, а ресторант, където можеш да хапнеш добре и да изпушиш най-хубавото наргиле в Европейския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме