Кайли Миноуг: И на 50 ще бъда непослушна

Звездата е в разкошна форма месеци преди своя юбилей

Tри месеца преди да навърши 50 години, Кайли Миноуг е във водовъртежа на трескави промоционални приключения покрай новия си албум - „Golden“. Тя е в перфектна певческа и физическа форма и продължава да бъде една от най-качествените експортни и „секспортни“ стоки на Австралия. Кайли пътува по света и говори за новия си проект, хвърляйки мостове към своята бурна и наситена с успехи кариера.

Кайли е ренесансова фигура в развлекателната индустрия. Тя е певица, автор на текстове на песни, както и актриса в киното, театъра и телевизията. Първото участие на Миноуг, което є носи популярност, е ролята є в австралийската сапунена опера „Съседи“ в края на 80-те години на XX век. След това Кайли продължава своята кариера като поп изпълнителка и се превръща в една от най-обожаваните и успешни звезди на планетата.

Точно преди 10 години тя пристига и в България за първия си, и засега единствен концерт на родна почва. Шоуто е на стадион „Локомотив“ и привлича десетки хиляди от нейните почитатели. Те са сред хората, които се надяват, че скоро австралийското бижу ще повтори и отново ще зарадва феновете си в София и страната.

- Кайли, новият Ви албум „Golden“ предлага на публиката по- разчупена естетика и смели музикални решения. Критиците казват, че звученето на много от парчетата е ново и различно от досегашното Ви творчество. Наистина ли Вие свирите на китара в песента „Dancing“?

- Не, само се прествувах за видеоклипа. Съвсем безсрамно си го изиграх като актриса. Като бях по- малка свирех на инструменти, но така и не продължих да практикувам през годините и придобитите умения се стопиха и изчезнаха.

- Определено изглеждате много убедително на китарата...

- Доволна съм от себе си. Получи се добре и затова го сложихме във видеото. В началото се бях докарала в стила на Доли Партън с един дълги фалшиви нокти и се чувствах нелепо. Бях сигурна, че няма как да проработи. Но хората от екипа ме вдъхновиха и ме увериха, че ще бъде страхотно. Идеята беше, че в този клип аз играя образ, не съм себе си.

- Някои хора тълкуват албума „Golden“ като метафора за навлизането Ви в златната възраст. В края на май навършвате 50 години. Има ли истина в тези интерпретации?

- Трябва да кажа, че това няма нищо общо с истината. Не знам как тръгнаха тези слухове и спекулации, но са тотално разведени с реалността. Албумът няма нищо общо с факта, че навършвам 50 години. Дори не ми минаваше през главата докато работих по него. Наясно съм със старата реплика, че в един момент от живота си човек може да каже - „не съм млада, не съм стара, аз съм златна“. Всички знаем колко много се говори за възрастта на жените в шоубизнеса, как това е голям проблеми и след определени години вече не е престижно и успешно да се изявяваш на сцената или в киното. Търси се свежа кръв, а ти отиваш в забвение. По този повод искам да кажа, че хората сме такива, каквито сме в определени периоди от жизнения си път. Знам, че вече не принадлежа на поколението на младите, но това не значи, че ще се оставя на тийнейджърите и ще се откажа да правя музика.

- Вие със сигурност не изглеждате на 50. Как се чувствате?

- Възрастта вече се усеща. Тялото ми казва, че напредвам с годините. Но от друга страна златният период на живота предлага възможности – мога да извая нещо изящно от злато, да го моделирам, да го разтопя и да създам блестяща, атрактивна скъпоценност. Златото е като слънцето през деня и луната през нощта.

- Какви са плановете Ви за юбилея?

- Не ме бива много в планирането на такива неща. Истината е, че още не съм решила нищо конкретно. Но определено ще празнувам. Дали ще направя някакво по- голямо събитие или ще отбележа повода в по- камерен състав още не съм решила. Но като се замисля – да бъдеш 50 години на планетата Земя е нещо наистина удивително. Със сигурност годините не са ме отказали от палавия начин на живот. Още обичам да си правя ежедневието интересно и секси. И на 50 ще бъда непослушна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта