Кобрата спечели търг с $2 млн.

С щедра оферта на стойност 2 111 111 долара Кубрат Пулев спечели втори пореден търг за организиране на претендентски мач. От името на българския боксьор наддаваше компанията „Епик Спортс“ за базирания в САЩ промоутър Ивайло Гоцев. Другото предложение бе на немците от „Зауерланд“, които все още се водят мениджъри на Кобрата, но то бе значително по-ниско – 1 000 010 долара.

Така „Епик Спортс“ получи правото да организира мача за определяне на задължителния претендент в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). За съперник на Пулев бе определен американецът Джарел Милър-Голямото бебе, а разпределението на хонорарите е 75% срещу 25% в полза на българина.

Все още не е ясно къде ще е боят, но има голяма вероятност да е в София. Кобрата планираше да организира у нас мач с Дилиън Уайт, след като „Епик Спортс“ спечели търга преди месец, но британският боксьор се отказа.

Междувременно шампионът Антъни Джошуа има проблем със защитата на пояса си, но в друга версия – Световна боксова асоциация (WBA). Британецът получи 24-часов ултиматум да договори защитата си срещу задължителният претендент Александър Поветкин (Русия). Това може да попречи на плановете на Джошуа за обединителен мач с американеца Дионтей Уайлдър, който държи титлата на Световния боксов съвет (WBC) – единствената, липсваща в колекцията на Ей Джей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт