Кристина Димитрова: Жените трябва да бъдем с по-млади мъже, защото ни действат добре

- Кристина, как посрещна Новата 2018-а и с какви нови проекти стартираш през месец януари?

- За мен е традиция всяка Нова година да я посрещна с песен и хубаво настроение, като и този път не пропуснах да пея пред моята любима публика. Искам да си пожелая - докато мога да работя, да посрещам всяка Нова година с песен! След това продължихме купона в столичен клуб, където вече се веселих и танцувах с приятеля ми Васил и най-близките ни хора. На партито имаше и група евреи, като една от жените направо се влюби в тоалета ми и толкова настояваше да го закупи, че накрая се съгласих! (Смее се.) Иначе януари ще ми е месец за почивка – абсолютно релаксиращ. Първо ще посетя Белчин баня, а след това за един месец с Васил ще гледаме да заминем в Тайланд - това ще ми е новогодишния подарък от него. През март вече ще стартирам с една нова песен в стил латино - “Фиеста де ла Плая”, изпълнена с много емоции и настроение. Заедно с нея ми стават 10 летни хита, които планирам да издам в един летен албум, който ще бъде озаглавен “Сладките неща”.

12-2

- Днес е Ивановден. Избра ли вече подарък за Агент Тенев и заедно ли ще го отбележите?

- Аз много зачитам Йордановден и Ивановден, така че те ще бъдат почетно удостоени с моето присъствие. (Смее се.) На Иван винаги му подарявам скъпи парфюми, или вещи, защото той много обича луксозни неща, но тази година го изненадах с нещо по-здравословно за Коледа – последен модел апарат за кръвно. Той се смееше, че вместо скъп парфюм, тази година съм му взела апарат за кръвно! Преди това се оплакваше от аритмия и за това му взех такъв подарък, но вече за Ивановден - ще се сдобие и с марков парфюм.

- “Вечен празник” ли е за теб животът, както пееш в един от хитовете ти?

- Определено е вечен празник, защото аз съчетах професията ми с моето хоби и любов – именно музиката. Огромно щастие е за мен цял живот да работя това, което обожавам и животът ми наистина е един вечен празник! Това да дарявам хората с моето изкуство и да ги правя щастливи с песните ми е прекрасно чувство.

- С Орлин Горанов сте перфектният дует и често ви мислят за двойка в живота, защото на сцената изглеждате като влюбени. Кои негови черти харесваш най-много?

- В Орлин много харесвам чувството му за хумор и това, че е изключителен кавалер и перфектен шофьор - само при него, мога да се отпусна и да заспя в колата. Също така харесвам и това, че е изключително земен човек. Независимо колко е талантлив, той запазва своето човешко чувство и може да разговаря със всеки един човек на всякакви теми – много е интелигентен.

- Орлин често прави дуети с други певици, ти не се ли изкушаваш да му изневериш професионално с някой колега?

- Аз съм по-моногамна. И двамата сме зодия Лъв и за нас е характерно, че сме моногамни, но той е кавалер и не може да отказва! Жените по-можем да отказваме.

- А какви са впечатленията ти от Лили Иванова и би ли искала да имаш толкова дълга кариера?

- През октомври отидох на концертът й в НДК и бях много впечатлена от това колко стилно беше издържан. Изключително елегантно и семпло осветление в черно и червено, невероятни музиканти, много пеене и малко говорене, за което един огромен аплауз за нея, а и колко много хора имаше, включително и младежи! Бях изключително впечатлена, песните й са много съдържателни, колко много неща има да ти каже с тях! Надали някоя друга певица би имала толкова дълга кариера - трудно е някой да я наследи, така че й пожелавам още дълги години да е здрава и да може да радва българите с хубави и стойностни нови песни, възхищавам й се. Всеки един музикант копнее за такава дълга кариера, но никак не е лесно на такива години да продължаваш да пееш така добре и да бъдеш в такава форма. Според мен тя е оставила на втори план личния си живот в името на това кариерата й да бъде на изключително високо ниво, докато аз не мога да си позволя това, за мен личния живот е на преден план.

- В Русия изпълнителите от времето на комунизма днес са дори още по-големи звезди. Защо и у нас не се получи така?

- Защото руснаците са страхотни националисти, които обожават музиката. Аз съм била свидетел там, че хора, на които наистина им е труден животът, но предпочитат да отидат на концерт, пред това да си купят кило месо например. В Русия много се ценят и се уважават актьорите и певците от по-старото поколение, докато при нас все още продължаваме да сме свидетели на това как в частни музикални тв и радиа все още се слуша повече чужда музика и нямаме закон за по-голям процент на българската музика в ефира. Нашите концерти са с препълнени зали и явно има платежоспособна публика, която иска да слуша тази музика, но тя е малко популярна в медиите и като че ли умишлено и нарочно се пуска музика само за тийнейджъри.

- Шакира покани за свой клип Рафаел Надал, а ти би ли поканила Григор Димитров в твое видео?

- За мен би било чест Григор да участва в мой клип, не знам дали бих се осмелила да му предложа такова нещо, но ако ми се отдаде случай - не бих го пропуснала!

- Харесваш ли ги като двойка с Никол Шерцингер, която е по-голяма с няколко години, както е и при вас с Васил. Това, като че ли става все по-модерно...

- Изключително са ми симпатични с Никол, като двойка. Тази мода за мен съществува от много отдавна и не виждам нищо странно в нея. Смее се. Дори, не мисля, че е мода, а просто една лоша статистика – мъжете са по-крехки и по-рано си отиват от този свят. Равносметката е, че жените трябва да бъдем с по-млади мъже, защото ние сме по-издръжливи и те добре ни действат. Жените на по-голяма възраст повече се поддържат и изглеждат по-младолики от мъжете. Има и мъже, които държат на външния си вид, но жените изглеждат по-добре от мъжете по принцип.

- Ти си жена, която определено има влияние върху мъжете. Понякога възползвала ли си се, дори неволно от женския си чар – например при срещи с полицаи, или в професията?

- Редовно и цял живот съм се възползвала. Смее се. Смятам, че всеки един човек би трябвало да използва своя чар за своите стремежи и за това да направи така, че мечтите му да станат реалност, но не с цената на всичко и на това да се продава, а просто да бъде приятно, елегантно, с финес и с очарование. Това е рецептата за мен, наистина ако такъв чар можеш да го поднесеш както трябва и това би могло да ти отвори всички врати и всичко пожелано да ти се случи – с добро отношение и една усмивка всичко се постига. Имала съм много такива случки с полицаи, а и с всякакви хора.

- От години ти имаш връзка с Васил Чипев. Кой е най-хубавият подарък, или жест, който си получавала от него?

- Не бих казала, че съм толкова глезена. Най-хубавият подарък е, че вече 22 години Васил е плътно до мен и не съм имала случаи за много голямо разочарование. Имали сме малки кавги, както във всяка една двойка, но добрите моменти и хубавото му отношение е огромен подарък за мен. Имаме една връзка, която е прекрасна и продължава все още да живее и да е жива. Той знае, че обичам екзотичните пътувания и всяко едно такова пътешествие за мен е ценен подарък, но понякога най-малките жестове и подаръци с любов са били изключително ценни за мен. Не държа на скъпи и луксозни подаръци, мога и сама да си направя, щастлива съм, че имам възможност цял живот да бъда независима и всички желания мога да си изпълнявам и сама.

- А каква е най-голямата грешка, която правиш в любовта и имаш ли рецепта за хармонична връзка?

- Аз съм много емоционална, човек на чувствата съм и може би това ми е голяма грешка през всички тези години – емоционална съм и мога да се влюбя и от пръв поглед, без въобще да помисля. С Васил също се харесахме от първия момент, но той беше много малък тогава - на 22 години и аз все се чудих дали да се обвържа с толкова млад мъж, той обаче беше много постоянен и настойчив. От самото начало ми хареса, но истинското влюбване дойде за мен след два-три месеца, а от негова страна – още от първия ден. Рецептата за хармонична връзка е може би винаги да показваш на човека до теб, че не е незаменим.

- От питката с късметите ти се е паднало бебе. Може да става въпрос за внуче – ти искаш ли и би ли му дала да ти вика баба, при положение, че изглеждаш толкова добре?

- А, не! Ще видим как ще ми вика, но нещо различно ще измислим. Рано ми е да ми казват баба, все още ходя да танцувам на ар енд би и хаус, така че - за сега все още не, но ако ме нарече така –няма да му се карам! (Смее се.)

- Какво не разбраха зрителите за теб по време на участието ти във “Вип брадър”?

- Много неща не разбраха, защото всъщност аз се показах по-кротка и смирена, въпреки че имаше ситуации, в които показвах себе си, но те не бяха излъчени. Сега виждам грешките си – бях прекалено толерантна и си правя равносметката, че ако бях постъпвала така, както в реалния живот – щяха да ме видят в една по-различна светлина – много по-силна и по-справедлива. В шоуто не показах себе си въобще, може би не бях предизвикана достатъчно и е грешка на продуцентите, че насочиха вниманието само върху няколко персони и всичко се въртеше около тях.

- Ти беше в шоуто заедно с Джино, който вече два пъти победи в този формат. С какво спечели според теб той симпатиите на зрителите и това ли са родните вип личности?

- Аз въобще имам едно по-различно мнение за “Биг брадър” и смятам, че там трябва наистина да се дава сериозен пример и да се канят по-стойностни и вип хора. Джино е много добро момче за мен, по принцип го харесвам, но има много по-вип и стойностни хора, които биха могли да бъдат пример за подражание. В новия сезон представянето му не беше толкова силно и за всички беше изненада повторната му победа, но щом хората така са преценили…

- Хейтърството към известните хора в България успява ли да те засегне?

- Не, в никакъв случай. За мен всякакви коментари и хейтърство си е вид реклама. Дори много от колегите си го търсят нарочно - с лоши и добри новини, но мен това не ми трябва и не ме вълнува мнението на тези хора. Всеки си има своя малък свят, а в моят свят, който съм си изградила, знам какво представлявам, докъде ми се простират силите, какъв човек съм и нищо не ме притеснява въобще.

- Най-абсурдният слух, който си чувала за себе си?

- Че ще влизам в клиника да се лекувам от хазарта, което е пълен абсурд и страшна глупост. Също така, че съм фалирала, а аз през живота си не съм теглила никога заем и не съм имала кредит към банка, страшни тъпотии бяха изписали. Веднъж бяха тиражирали също, че съм обратна - най-различни глупости.

- А за какво се дразниш най-много на родните политици и има ли такива, на които в момента симпатизираш?

- За това, че не изпълняват обещанията си. В началото, докато ги изберат хората, са с много големи обещания, много убедителни и след това почти нищо не се случва - идва голямо разочарование. В момента нямам любими политици, но Мая Манолова ми е симпатична.

- Признаваш, че пътуването ти до Индия много те е променило. Как по-точно ти повлия?

- Самият начин на живот на тези хора, които не се интересуват толкова от материалното и вещите много ме промени. Те живеят изключително бедно, но дори нещо много малко ги прави толкова щастливи! Тогава посетих над 40 храма, които също ми подействаха вдъхновяващо – събуваш си обувките, измиваш си краката и влизаш забулена в храма. Това те кара да се почувстваш по един различен начин – действа ти пречистващо, както духовно, така и физически.

- Най-необикновената случка, която си имала?

- Аз по принцип съм с много развито шесто чувство и много често предугаждам точно какво ще ми се случи. Имала съм подобни преживявания. Например съм се будила нощем и съм виждала светло-синьо сияние в тъмната стая над мен. Това не ме е плашило, а по-скоро изпитвам чувството, че нещо бди над мен.

- Вярваш ли в силата на молитвата?

- О, да! Вече дори, когато сядаме да се храним и преди това подканям всички от нашето семейство да благодарим, че на нашата трапеза има хубава храна и сме здрави, а също така да се помолим към висшата сила, която ни е създала и напътства. Имам красива икона, на която също изразявам своята благодарност за всички хубави неща, които ми се случват.

- Спасяван ли е животът ти, като по чудо?

- О, да! Случи ми се веднъж, че пътувах сама от Бургас към София в следобеден час - беше много топло и заспах на пътя и то в двупосочна лента! Събудих се от друсането, защото явно колата беше излязла вдясно извън платното и от това се събудих внезапно. Беше страшен шок и до ден-днешен се стряскам на сън от това усещане, защото от другата страна на пътя постоянно хвърчаха коли! Като си помислих какво е можело да ми се случи, ако колата беше завила не надясно, а в другата лента – направо изтръпнах! След това 15 минути се молих и благодарих на висшите сили! Искам да апелирам към шофьорите, като са изморени - никога да не се качват да карат, аз също вече не го правя.

- Как успяваш да останеш усмихната и позитивна, въпреки негативните новини, които ни заобикалят?

- На мен самата ми е трудно да си го обясня, но човек трябва да има позитивни мисли и може би по този начин се получава. Аз не мисля на никого лошо, нямам завист в сърцето, радвам се на успехите на другите и може би затова съдбата е благосклонна към мен, чувствам се добре. Благодарна съм и за това, че като ставам сутрин и нямам болка някъде, че имам много прекрасни приятели и се чувствам щастлива.

Нашият гост

Попзвездата Кристина Димитрова вече повече от 30 години продължава да вълнува почитателите си със своите песни и неповторимата си харизма, която е неподвластна на времето. Красивата изпълнителка завършва Консерваторията в класа на Стефан Атанасов и почти веднага след това става солистка на оркестрите “Феротон” (с ръководител Тончо Русев), “Спектър”, “Метроном”, “София” и “Динамит брас бенд”. Първите си хитове тя записва благодарение на известната композиторка Мария Ганева и светския хроникьор Иван Тенев, които откриват музикалния й талант. Голяма популярност й носи и дуетът с Орлин Горанов, с когото и до днес продължават да пълнят концертните зали. Кристина е носителка на 1-ва награда на международния фестивал “Гастон” в Никарагуа, както и първата награда на “Еврофест” в Скопие с песента “Сакам”- в дует с Тодор Георгиев. Тя е печелила и две първи награди от “Бургас и морето”, както и награда на публиката на същия фестивал. Носителка е и на 2-ра награда от “Златния Орфей”. Заради провокативната си визия и характерна бленда, Кристина често е имала проблеми с цензурата, като не веднъж са й били връщани песни, за да ги изпее по-естрадно и не толкова еротично. В началото дори я сравняват с Мадона, но с годините тя успява да наложи собствената си визия и характерен стил на пеене и сценично поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта