Подводно приключение навръх Никулден

Водолази ще демонстрират ретро дайвинг

С кюстюм от 60-те години ще може да далдиса всеки желаещ водолаз

Истинско шоу ще спретнат бургаските водолази навръх празника на града Никулден. Под Моста, точно в 11. 30 часа те ще демонстрират ретро дайвинг, със стар излязъл вече от употреба костюм от 60- те години.

Той е бил използван от техните колеги тогава предимно за огледи под вода.

В подводно приключение ще може да се спусне всеки смелчак, но само ако има патия за водолаз. С костюма, водолазите- професионалисти ще предложат разходка до 4 метра дълбочина, като ще придружават мераклията да далдиса и ще го обгрижват през цялото време.

Костюмът се състои от гумиран костюм и твърд месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е свързан със сушата с така наречената "пъпна връв" - шланг, по който до гмуркача постъпва въздух от сушата. Към него е прикрепен и кабел за аудио комуникация.

Интересна подробност е, че тежи 90 килограма, като по 15 килограма са само обувките.

Морските спасители също ще се събират за Никулден. Както Труд вече писа, през зимата повечето от тях работят като огняри, спасители на басейни, а трите дами- съответно като медицинска сестра, учителка по физическо и сервитьорка. Спасителите ще хапнат риба за празника и ще обменят опит как поддържат форма през студените месеци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България