Срещата на върха ЕС – Турция във Варна ще се състои

Ограничено е движението през проходите “Рожен” и “Превала”

Министър Ангелкова: Ще имаме удължаване на зимния сезон, който върви много успешно

ЕС изрази солидарност с Великобритания по случая със Сергей Скрипал

Ограничават движението на камиони заради зимната обстановка Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са на терен в София

Защо е страшно да си дясната ръка на шефа?

АПИ: Към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили

Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

100 хил. шофьори може да останат без работа

Тръмп замени съветника си по националната сигурност

Напред и наникъде И Барние обърна внимание, че с излизането от ЕС Великобритания напуска 750 международни споразумения

ЕС отзова посланика си в Русия Маркус Едерер

на 23 март 2018 да почерпят

100 срещу 600 000

Зелените за пореден път извиха ръцете на държавата, като преди това организираха кампания с фалшиви новини за Пирин.

За пореден път официалните власти у нас паднаха на колене пред 100 крякащи „еколози“.

Въпреки че законът е на страната на Министерството на околната среда и водите, министър Ирина Костова отмени решението си за предварителното изпълнение на плана за Национален парк „Пирин“. Президентът Румен Радев обаче наредил да се действа по целесъобразност, а не по закон. Такива действия трябваше да са останали в един отдавна отминал режим.

Защо е този страх от 100 гласовити зелени рекетьори? Ами ако пред ековедомството отидат да протестират онези близо 600 000 души, които всяка зима минават през ски зона „Банско“ и чакат с часове пред единствения кабинков лифт? От МОСВ се оправдаха с „обществен отзвук“. Тоест обществен отзвук са 100 викачи. А онези над половин милион?

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. За протокола – аз също съм скиор, карам и на писта, и ски-туринг. В последните 3 – 4 години – само ски-туринг. Та въпросът ми е към тези близо 600 000 души, каквото и да означава това число, защо се страхуват от една честна, справедлива и най-вече публично обявена еко-оценка на плана за развитие на Пирин? И още един въпрос – защо собственикът/консеционерът на Витоша ски не желае да подмени с нови неработещите ски-съоръжения в района на х. Алеко, използвайки само старите съществуващи трасета и запазвайки природата?

  1. Зелените отказват да се приеме нов план за управлението на Витоша. А при действащия сега план – подмяната на съоръжения с нови е абсолютно забранена.
   И според мен няма страх от еко-оценка. Проблемът е поредното протакване, поредния абсурд, поредния срам, че двама генерали – Румен Радев и Бойко Борисов отстъпват пред исканията на зелените и си затварят очите за огромен проблем, който почти 10 г. отблъсква много туристи от България

  2. Ами защото не се прави екологична оценка на план за развитие. Каква оценка, като няма конкретно посочено какво строим (например лифт), колко е голямо (например 3 км), как го строим (чрез поставяне на стълбовете с хеликоптери или сторим първо един асфалтов път от долу), колко дълго го строим и т.н. Такава оценка се прави на конкретен план за строителство на конкретен обект.

 2. напълно нелогично. куп специалисти казаха, че тази екооценка в случая не е необходима, но ето че ще се прави щото зелените ревнали. те реват за всичко. не разбирам наистина защо им слушат глупостите.

 3. И аз също съм скиор и съм против безразборното изсичане на гората, както и от пладнешния обир от 55 лева за карта.

 4. Истината е ясна, всичко е прозрачно, вижда се, че нямат подкрепа и все пак някак тези 100 контролират ситуацията, какъв ниее проблемът

 5. ЯСНО!!! НЯМА ДА ИМА ПИСТИ И СКИ СЪОРЪЖЕНИЯ И ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СКИОРИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ПЛАНИНИТЕ ЩЕ ХОДЯТ ПО АЛПИЙСКИТЕ КУРОРТИ ДА КАРАТ СКИ !!!!!!,
  И ОЩЕ НЕЩО !?!?, ЗА ДА ПЛАЩАТ НА ТЕЗИ , КОИТО, ПЛАЩАТ НА НАШИТЕ ЕКОЛОЗИ !!!!!.ЧИСТА РАБОТА И НАЙ ВАЖНОТО …….ПЕРЕСПЕКТИВНА И ДОХОДНА!!!!ЩЕ РАЗВИВАМЕ ЧУЖДИТЕ КУРОРТИ ЗА СМЕТКА НА НАШИТЕ И ЩЕ СЕ ЛИШАВАМЕ ОТ РАДОСТ , УДОВОЛСТВИЕ И ПАРИЧНИ ПРИХОДИ .А ОЦЕНКАТА Е НАИСТИНА НЕОБХОДИМА , НО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ КАКТО ИЗИСКВАТ ПРАВИЛАТА .И ДА СЕ СПРЕ РЕКЕТА НА ЕКОЛОЗИТЕ !

 6. Това е поредно доказателство колко смотана държава сме. Не знам колко пари взимат под масата ти от министерството за да подкрепят измислените акции на зелените.

 7. Труп на Блъсков отново е поръчков! Може зелените в България да сме само 100, но ни плаща Ивчо Прокопиев като за 1000! И думата на тези 100, Блъсков, се слуша от цялата страна и ген. Радев ни играе по нашата свирка! Така че ще става каквото решим ние, зелените, заедно с Ицето Иванов, Тома Белев и Иво Прокопиев! А ти си драскай на воля!

 8. България е в плен на зелен рекет! Време е да се събудим и да сложим край на това!

 9. Тези 600 000 -д–е-б-и-л-а- трябва първо да осъзнаят, че не е редно да се дава монопол в ръцете на един боклук. Вземете пример от Европа, там еднолични монополисти нема за разлика от България. Не е справедливи един човек да дойде и да узурпира планините като чели са му бащиния.

 10. Гледайки протестиращите по новините виждам само познати лица от последните 10 години, особено онзи брадатия който е навсякъде. По данни на “Зелени Балкани” годишно се изсичат над 6.5 млн плътни куб м дървесина за огрев. Около 1/3 – 2 млн куб. м. , се добиват незаконно, това са доста стряскащи данни а ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА ??? срещу незаконната сеч /ежедневно съм свидетел на циганските набези в Западен парк, а еколозите ги няма/, ами са се загрижили че при изграждането на втори лифт в Банско ще се изсечат контролирано около 15000 куб.м дървесина /и то за сметка на залесяване на други райони на Пирин/ или 0,25% от годишната сеч в България. Стига ЗЕЛЕН РЕКЕТ !!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.