280 коня за малката Alfa

Alfa Romeo Junior е най-малкият модел на марката, но в топверсията Veloce предлага 280 к.с. мощност – колкото по-големите Giulia, Stelvio и Veloce.

Junior Veloce е с изцяло електрическо задвижване

Образцова динамика при всякакви условия

Най-новият и най-малкият автомобил в гамата на Alfa Romeo получава изцяло електрическо задвижване в топверсията си. Моделът Junior в изпълнение Veloce разполага с мощност от 280 к.с. Тази стойност надхвърля очакванията, тъй като доскоро се говореше за 240 к.с. Максималният въртящ момент е 345 Нм. С тези характеристики електрическият Junior Veloce предлага мощност колкото бензиновите турбо версии на по-големите си „събратя“ Stelvio Veloce и Giulia Veloce, както и на Plug-in хибрида Tonale Veloce.

Новият електрически мотор прави своя дебют в Junior Veloce. Двигателят е водеща характеристика за модела, но всяка стъпка от развитието на дизайна също е фокусирана върху максимизирането на производителността, пътното поведение и чистото удоволствие от шофирането. Това включва специално калибриране, което прави кормилното управление най-директното в сегмента и извънредно прецизно, за да подобри неговите силните качества по отношение на пътно поведение.

Окачването е снижено с 25 мм и е адаптирано за още по-спортно шофиране. Спирачната система разполага с 380 мм предни дискове с четирибутални моноблокови апарати. Торсен диференциал осигурява максимално сцепление при всякакви пътни условия. Електрическата версия стъпва на пърформанс гуми с размер 20 инча за оптимална изява върху настилката. 

Моделът Junior разбуни духовете още с появата си на пазара. Първоначалното му име беше Milano, но дясното италианско правителство принуди Alfa Romeo да смени името, тъй като местен закон не позволява италиански имена на продукти, произведени извън Италия (автомобилът излиза от завод в Полша).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили