Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

3 цилиндъра за първи път във Volvo Компактният SUV модел XC40 въвежда иновацията

За първи път в 91-годишната си история Volvo инсталира трицилиндров двигател в свой автомобил. Новият мотор Drive-E ще се вгражда в компактния SUV модел XC40. Агрегатът с работен обем 1,5 л работи с технология на директно впръскване на горивото. Той е базиран на модулната конфигурация на четирицилиндровите Drive-E двигатели на шведската компания.

При пазарния старт трицилиндровият двигател ще се предлага с 6-степенна скоростна кутия, а от 2019 г. опционално ще е налична и 8-степенна трансмисия. Volvo XC40 дава избор и на други възможности за задвижване на дизел и бензин. Новият трицилиндров агрегат е проектиран с възможност за интерация в хибридните модели с технологията Twin Engine Plug-In Hybrid. Предвидено е на по-късен етап XC40 да се предлага и с изцяло електрически пакет. Задвижващите системи съответстват на младежкия характер и силната индивидуалност, присъщи на модела.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.