Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

7 неща, които милионерите не учат в училище Най-добрият специалист в нещо рядко е най-успешният, казва преподавателят във ВУЗФ

Намерете страхотни учители, ментори и хора с много контакти, съветва Димитров.

Как се става милионер и на какво не учат милионерите в училище – отговорите на тези въпроси знае Никола Димитров – Lean Navigator в една от водещите банки в България с фокус върху нагласи и поведенчески промени, повишаване на мотивацията, ефективност и оптимизиране на процесите, стратегии за увеличаване на продажбите. Преподавател е в City College, международен факултет на Университета в Шефилд. Преподава изчислителни умения за бизнес, информационни технологии и мениджмънт и вземане на решения с ИТ.

Димитров е лектор в първата за България бакалавърска програма, която подготвя консултанти по бизнес софтуер – “ИТ анализ и бизнес стратегии” във Висшето училище по застраховане и финанси. Той разкри 7-те стъпки към успеха именно по време на лекция в Лятаната бизнес академия на вуза. Сега лекторът споделя и с читателите на “Труд” ценни съвети върху кои свои умения да работят, за да постигнат успех.

Пътят към успеха е дълъг и минава през много провали. На първо място, преди да се тръгне по този път, човек трябва да стъпи на краката си финансово и да си осигури време да експериментира. Експериментът е ключът към създаването на иновативни идеи. Историята го е доказала.

Втората стъпка е да намерите страхотни учители, ментори и хора с много контакти. Инвестирайте в социалния капитал и задавайте много въпроси, съветва Димитров.

“Хората ценят здравето, парите и взаимоотношенията. Трябва да се научите да преплитате тези три неща и да им предложите това, от което имат най-голяма нужда. За тази цел трябва да бъдете добри психолози и брилятни говорители. Бизнесът е психология”, казва лекторът.

Трето – използвайте маркетинг, за да бъдете най-успешни! Най-добрият специалист в нещо рядко е най-успешният. Ако никой не е чувал за вас и вашите услуги, не очаквайте банковата ви сметка да расте. Добрият предприемач умее да маркетира идеите си, бизнеса си и най-вече себе си.

Четвъртата стъпка е да научите как работи пазарът на продажбите. Ако нямате приходи, няма да останете на пазара дълго. Затова трябва да се научите да продавате. А веднъж научите ли се – това става и начин на живот. Незаменимите комуникационни умения, съчетани с математика и техники на убеждение са в основната на това да си добър продавач. Много важно е да правите и добри инвестиции. Затова съвет номер 5 е – инвестирайте в себе си и в собствения си бизнес. Тези инвестиции са най-печеливши.

Последните два съвета към успеха са много ключови – скъсайте CV-то и създайте собствен бранд. Трябва да изградите свой имидж и да се отделите от тълпата. Това може да стане много лесно чрез социалните мрежи, убеден е Димитров.
Златното правило
Предприемаческа, а не работническа нагласа

И последно, но изключително важно – милионерите имат предприемаческа нагласа, а не работническа. Те поемат отговорност, показват инициативност и използват комуникативните си способности, за да достигат до правилни решения. Нагласата е ключова за постигането на успех – на това учим всички студенти във ВУЗФ. Когато един млад човек повярва, че може и излезе от матрицата на конвенционалното мислене, той автоматично започва да се отличава.

Ние учим нашите студенти, че не трябва да имаш милиони в банката, за да живееш като милионер. Ако инвестира правилно в себе си и си създаде един стабилен пасивен доход от активи, той може да си позволи да живее като милионер, казва известният лектор.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

 1. Лелеее, толкова %№$№@ лекция и статия не бях си и помислял, че може да има. Как се става милионер? Естествено с ПАРИ НА ГОТОВО от някъде. Всичко друго е илюзия, че може да стане

 2. Защо 7 съвета?
  Това реклама на университета ли е?
  Това ли не учат в училище?

  Ще ти кажа аз как се правят пари.

  За да правиш пари трябва да дадеш пари и от там ще дойдат още пари и така влагаш още пари и ще изкараш още пари, ако е успешен бизнеса.

  Единствено съм съгласен с теб относно „златното правило“ трябва да си предприемач и да рискуваш.

 3. „Златното правило
  Предприемаческа, а не работническа нагласа“ Значи златно правило: Предприемаческа,а не работническа класа е имал в предвид лекторът. Ако всички в Бългерията станем предприемачи,кой ще работи и ще създава материалните блага? Хубаво,ще предприемам това и онова,и аз, и той,и тя,а какво ще ядем всички българи? Само внос ли? Къде ще е нашата икономика? Нещо май,А?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.