AMG тунингова яхта и G-класа

AMG представи специални модели G-класа и 18-метрова моторна лодка Tirana.

2700 коня във водата, 585 коня на сушата

Скъпи играчки с идентичен дизайн

Mercedes AMG и производителят на бързи моторни яхти Cigarette Racing за 12-и път изработиха съвместни превозни средства за екстремни изживявания на суша и вода. Комплектът от скъпи играчки с престижното лого AMG включва тунинговани лодка и G-класа.

Яхтата Tirana 59 AMG Edition е дълга 59 фута (18 метра) и широка 14 фута (4,20 метра). Нейният кокпит е защитен с твърд покрив от карбон. Скъпият и лек материал е използван и при изработката на цялата надстройка на корпуса, за да бъде плавателният съд по-лек и по-бърз. Задвижването се осъществява от шест извънбордови турбо 4,6-литрови V8 двигателя Mercury Racing 450R, всеки от които генерира до 450 к.с. Общата мощност на моторите възлиза на 2700 к.с., благодарение на което яхтата с капацитет за 27 пътници развива максимална скорост 130 км/ч. Обзавеждането на лодката е със същите материали и дизайн като автомобилите AMG. На борда има зона за хранене, за слънчеви бани, както и лятна кухня с грил, мивка, шкафове и плот за готвене на открито. Задната част на палубата може да се покрива с електрическа тента при силно слънце.

Автомобилът Mercedes AMG G 63 Cigarette Edition e оборудван с 4,0-литров битурбо двигател V8 с мощност 585 к.с. и три блокажа на диференциалите. Черният външен лак е комбиниран със златисти елементи. Коженият салон от висококачествена напа е двуцветен – в макиатово бежаво и морско тъмно синьо. Седалките на G-класата и яхтата много си приличат. Общи декорации и емблеми създават усещането, че лодката и автомобилът са от един и същ производител.

Mercedes не е единствената автомобилна компания, която участва в конструирането на суперяхти. В разработката на моторни лодки се включват също Porsche, Lexus, Aston Martin, Bugatti и други реномирани марки.

Коментари

Задължително поле