Жертви и ранени при изтичане на газ в химически завод в Индия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Петима са загинали, а стотици са ранени и откарани в болници след изтичане на газ в химически завод в Югоизточна Индия, съобщават полицейски източници, цитирани от АФП и БГНЕС.

"Можем да потвърдим поне пет смъртни случая до момента. Броят им ще расте, тъй като най-малко 70 души са откарани в много тежко състояние в близките болници. Общо между 200 до 500 местни жители все още получават медицинска помощ в болниците", каза полицейският служител Суаруп Рани от участъка в във Висахапатнам.

По думите й газът е изтекъл от от две цистерни, съдържащи по 5 000 тона химикали. Те са били оставени без надзор поради блокирането, причинено от пандемията с коронавируса в Индия от края на март.

"Цистерните с газ са оставени там заради карантинните мерки. Това е довело до химическа реакция и вътре в резервоарите е започнала да се отделя топлина, което е предизвикало изтичането на отровните газове”, каза още Рани.

"Получихме спешно обаждане от местните селяни около 3:30 часа сутринта днес. Казаха, че има някакъв газ във въздуха", посочи тя.

"Стигнахме веднага до мястото. Човек можеше да почувства газта във въздуха и не беше възможно никой от нас да остане там повече от няколко минути. Подготвени и екипирани спасители започнаха работа около 4:00 часа сутринта", каза още помощник-комисарят.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"