Над 3 млн. са заразените с коронавирус по света, в САЩ са близо милион

Над 3 милиона случаи на новия коронавирус бяха официално установени по света, от които близо 80 процента в Европа и САЩ. Това показва преброяване на Франс прес въз основа на данните на официални източници.

Случаите на заразени са 3 003 344, от които са починали 209 388 души. В Европа, най-засегнатия континент, има 1 393 779 заразени и 126 233 починали.

Броят на диагностицираните обаче е само част от реалния брой на заразените, тъй като в много страни се тестват само най-тежките случаи.

Близо милион души са се заразили с коронавируса в САЩ от началото на разпространението на заразата, показват данни на университета "Джонс Хопкинс".

Страната регистрира 1303 смъртни случая през последните 24 часа, а общият брой на починалите от Ковид-19 е 56 144. Това над една четвърт от всички жертви на коронавируса по света.

"Няма да забравим никога, че тези хора бяха пожертвани заради некомпетентност или може би друго нещо", каза американският президент Доналд Тръмп на пресконференция в градините на Белия дом.

Той намекна, че е възможно да поиска от Китай да плати милиарди долари репарации за щетите, нанесени от вируса, който се появи в китайския град Ухан.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"