Наемите за фирми са много изгодни

Нарастват сделките с хотели

София може да се похвали с две лидерски позиции в Централна и Източна Европа: най-достъпна цена в наемите на първокласни офис площи - до 15 евро на кв. м, при съответно 17 евро и 25 евро за Братислава и Будапеща. В същото време доходността на инвестицията в офиси достига 7,5% в София, при до 4,2% в Прага, показват данни на компания за недвижими имоти. Трябва обаче да се отчете, че условията за финансиране и ликвидността в другите столици са по-добри.

Доходността при първокласни търговски площи в България достига 7,25%, а при индустриалните площи е 8,5%.

Сделките с хотели в Европа са на стойност 16,1 млрд. евро през първите девет месеца на 2019 г., показват данни на компанията. Ръстът на инвестициите в хотели е с 2% спрямо същия период на предходната година. Сделките с молове са на стойност 24,1 млрд. евро, с индустриални площи - 20,4 млрд. евро, а с офиси - 77,7 млрд. евро. Но най-голям ръст от 7% има при инвестициите в жилищни сгради, които достигат 36,4 млрд. евро.

Инвеститорите търсят доходност, различна от тази на офисите и моловете. Затова нараства интересът им към алтернативни възможности за вложения като хотели и жилищни сгради.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"