Необичаен сняг затрупа US щати

Полярен фронт вледени североизтока на САЩ

Ню Йорк регистрира рекорд по снеговалеж

Връщането на зимата разочарова жителите на Върмонт

Преминал полярен фронт през уикенда донесе необичаен за сезона сняг в североизточната част на САЩ, съобщи АП.

В някои райони с по-голяма надморска височина в щата Ню Йорк и в региона Нова Англия се натрупа снежна покривка от около 25 см. Специално за Ню Йорк снеговалежът изравни рекорд, поставен през далечната 1977 г. по най-късно паднал сняг. Тогава снежинки падаха над града на 9 май, както и тази година.

Сняг валя и по крайбрежието от щата Мейн на север до Манхатън на юг. В Бостън пък бе регистрирана снежна вихрушка.

На много от местата снеговалежите бяха рекордни за това време на годината.

На връх Вашингтон (1916 м) в щата Ню Хемпшир, което е най-високата точка в региона, метеорологичните условия били като в Арктика - температурите се усещали като минус 30 градуса по Целзий, а поривите на вятъра достигали до 140 км/ч.

Зимата се завърна и в щата Върмонт, което силно разочарова местните жители. Причината е, че сериозното застудяване дойде само два дни, след като властите започнаха разхлабване на ограниченията заради коронавируса след седмици на блокади и стоене вкъщи и разрешиха тенис, голф и други дейности на открито.

Полярен фронт от Арктика обикновено достига Канада и САЩ два пъти през зимата, носейки смразяващ студ и обилен сняг. Сегашното нахлуване на фронта метеоролозите обясняват с ниското налягане край южното крайбрежие на Нова Англия, което е помогнало студеният въздух да достигне на юг.

В щатите Ню Йорк и Ню Джърси се очакваха температури от минус 1 градуса през нощта до края на уикенда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"