Тръмп и Путин обсъдиха коронавируса и въоръжаването

Американският президент Доналд Тръмп обсъди днес по телефона с руския си колега Владимир Путин новия коронавирус, контрола над оръжията и други теми, съобщи Белият дом.

"(Тръмп) за пореден път потвърди ангажираността на САЩ с ефективен оръжеен контрол, който включва не само Русия, но и Китай, и отбеляза, че очаква с нетърпение бъдещи дискусии за избягване на скъпа оръжейна надпревара във въоръжаването", се казва в изявлението на Белия дом, предаде БТА.

Според комюникето американският президент е предложил на руския си колега Китай да бъде включен в нови преговори за ограничаване на оръжейната надпревара.

В хода на разговора Тръмп е предложил да изпрати медицинска помощ на Русия, за да подпомогне борбата с пандемията от коронавируса, съобщи Кремъл.

Двамата президенти са обсъдили също световните петролни пазари, подчертавайки подкрепата си за сделката за намаляване на добива, договорена миналия месец от производителите от ОПЕК и техни партньори. Според двамата лидери споразумението е спомогнало за стабилизиране на цените на петрола.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"