Южна Корея смята, че медийните съобщения от Пхенян свидетелстват за доброто здраве на Ким Чен Ун

Медиите в Северна Корея продължават да информират обществеността за дейността на председателя на Държавния съвет на страната Ким Чен Ун, което подсказва, че той изпълнява длъжностите си и е в добро здраве. Това обяви във вторник, 28 април, министърът на обединението на Южна Корея Ким Йонг Чол на среща с членове на парламента, предава TACC.

"Севернокорейската преса публикува информация за работата на лидера Ким Чен Ун, което показва, че той продължава да изпълнява нормално своите задължения", заяви ръководителят на министерството, отговарящо за връзките с Пхенян.

В понеделник вечерта, 27 април, севернокорейската държавна агенция KCNA информира, че Ким Чен Ун е изпратил поздравления до президента на Южна Африка, а по-рано беше съобщено, че благодари и на строителите на туристическата зона на източния бряг на Вонсан-Калма.

Въпреки това няма данни кога точно той е отправил тези поздравления нито пък какво е местонахождението на Ким Чен Ун в момента. Все още няма нови публикувани негови снимки.

Ким Чен Ун не присъства на годишната сесия на Върховното национално събрание на 12 април. След това за първи път откакто е на власт не присъства на тържествената церемония в Двореца Къмсусан, която се проведе на 15 април по повод 108 години от рождението му Ким Ир Сен. Отсъствието на Ким Чен Ун породи слухове за влошеното му здраве, макар в момента властите в Пхенян да не са дали коментар по тази тема.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"