Aвиокомпаниите срещу безжичните слушалки

Все повече авиокомпании забраняват използването на bluetooth слушалки. Самолетните компании са най-чувствителни към използването на технически нововъведения. Като пример за това е фактът, че последните няколко години беше напълно забранено да се ползват и пренасят външни батерии в ръчния багаж, пише БГНЕС.

В Русия почти шест месеца имаше забрана за използването на Galaxy Note 7 по време на полет. Ограничението беше въведено след няколко случая, в които устройствата се самозапалиха.

В САЩ и Шри Ланка и към момента има действаща забрана за ползване на MacBook Pro, произведен от септември 2015 г. до февруари 2017 г., поради риск от взрив на батерията на устройството.

А в днешно време преносимите джаджи като смарт-часовници и безжични слушалки набират все по-голяма популярност.

В Русия към момента има действаща забрана за използване на електронни устройства на борда на самолетите, която е въведена още през 2016 г.

Лека-полека пълната забрана отпадна, като в момента е позволено пътниците да оставят телефона си в “самолетен режим” по време на полет – тоест, не е нужно да го изключват напълно.

В други авиокомпании забраната остана с мотива, че ако телефонът е на “самолетен режим”, пътниците все пак могат да сложат слушалки и да не чуят инструкциите на екипажа по време на полета. Преди няколко месеца и тази забрана беше премахната, но само в някои от руските авиокомпании.

В други компании пък е разрешено ползването на мобилното устройство „с изключена Wi-Fi и Bluetooth функция“, но така пък няма да е възможно ползването на безжичните слушалки.

Сега забраната за аirpods – bluetooth слушалки, е частична. “Забранени са по време на излитането и кацането на самолета. Защо? Нуждаем се от вниманието на пътниците, за да чуят цялата информация, която екипажът им предоставя на високоговорителя. По време на самия полет използването на слушалки не е забранено”, заявяват летището в Москва за кореспондента на ТАСС.

От авиокомпания „Аерофлот“ съобщават още, че е напълно забранено ползването на безжични слушалки в самолети тип SSJ-100 заради особености в електрониката му.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"