На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Дилян Млъзев, кандидат за кмет на Елена от ГЕРБ: „Градоначалникът трябва да е технократ, лидер и бързо да взема решения”

-Г-н Млъзев, навлизаме в последната седмица от предизборната кампания. Как премина тя дотук?

– Това е четвъртата кампания за местни избори, в която участвам. Бих казал, че за мен и моите съмишленици тя преминава спокойно, според предварителния график. Организираме предизборни събрания, срещаме се лице в лице с хората, споделяме проблеми, предлагаме решения. Радващото е, че срещите са позитивни – хората ни окуражават, подкрепят ни и искрено ни пожелават още по-успешен следващ мандат.

– Ваши колеги, основно от Партия ГЕРБ, споделят, че срещу тях се използват методи, познати като „компроматна война“. Какво мислите за това?

– Не харесвам подобни подходи. Смятам, че предизборната надпревара трябва да е състезание на личности и идеи за развитието на общината. За съжаление, не всички споделят това виждане.

За себе си мога да кажа, че нямам притеснения. В работата си през целия мандат и при вземането на всички управленски решения съм се ръководил единствено от интересите на хората, на общината. През тези четири години съм работил усърдно, за разлика от някои от опонентите ми. В личен план също съм спокоен – нямам скъпи имоти, коли, яхти…

– Вие използвахте ли подобни средства по време на кампанията си?

– Не само, че не сме използвали такива подходи, но и не възнамеряваме да го правим до самия край на кампанията. Това е в разрез с моите и на колегите ми от листата на Партия ГЕРБ виждания и ценности. Категорично съм против подобно поведение. Сигурен съм, че и моите съграждани няма да го одобрят.

– А очаквате ли да бъдат използвани срещу Вас?

– По принцип компромати се използват от хората, които нямат какво градивно да предложат. Ние залагаме на постигнатото, на видимите резултати и на това, че през този мандат сме се доказали като работоспособен екип, а колегите от общинския съвет – като отговорни за бъдещето на града ни.

– Какви са посланията, които отправяте към Вашите съграждани?

– През изминалия мандат работихме основно в няколко направления – справяне с наследените от предишното управление проблеми и постигане на финансова стабилност; използване на възможностите за привличане на външно финансиране основно от фондовете на Европейския съюз; популяризиране на града и общината като добро място за живеене, отдих и почивка. Смятам, че до голяма степен успяхме да постигнем целите си. През следващите четири години ще продължим да работим в тази посока, като ще се опитаме да материализираме авторитета, който общината има, в посока насърчаване на местните и външните инвестиции в икономическите отрасли, за които има обективни дадености – туризъм, селско и горско стопанство, и преработка на местна продукция. Гръмките предизборни обещания не са нашата силна страна; това, с което се ангажираме пред избирателите, е да продължим да работим все така упорито, да използваме възможностите за външно финансиране и активно да търсим подкрепа от централната власт.

– Сочат Ви за фаворит в предстоящите избори. Вие смятате ли, че сте такъв?

– Това, което се разпространява – че изборите в Елена са едва ли не предрешени в моя полза, е ход от страна на моите опоненти, които по този начин се опитват да демотивират избирателите и да понижат избирателната активност. На 25 октомври хората, които оценяват постигнатото дотук, трябва да излязат и да ни подкрепят, за да продължим в правилната посока. Да не забравяме също така, че общинският съвет се избира на един тур, а това как ще бъде структуриран той, е много важен фактор за успешната работа на местната власт като цяло.

– Ако допуснем, че не бъдете избран – има ли бъдеще Елена с кмет, различен от Вас?

– Градът ни има своите непреходни дадености – природа, история, традиции. Има и още едно голямо богатство – упоритите и корави балканджии. Работата на кмета на общината е да съумее да използва и доразвива тези дадености в полза на местното развитие. Обективно погледнато, Елена би имала бъдеще с всеки един съвременен кмет, който трябва да съчетава много и различни качества – да е технократ и да използва в работата си бизнес подходи; да бъде лидер и да умее да сплотява и води екипа си; да е енергичен и да реагира бързо и правилно в критични ситуации; да взема трудни решения и да носи отговорност за тях; да има добри комуникационни умения и да ползва съвременни средства за обмен на информация; да владее поне един от европейските езици; да се ползва с добро име не само сред съгражданите си, но и извън общината. И не на последно място – да е в състояние да осигури подкрепа от централната власт за реализация на важните за хората проекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.