РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

Шарън Озбърн с изцяло бяла коса (СНИМКА)

Коя е силната ви чакра?

Овен

На слънчевия сплит

Те имат една мисия в живота: да започват. Да дават начало на процеси и събития, които обаче някой друг да довърши. Това е обяснимо, защото планетата Марс управлява и знака на Овена, и третата чакра – тази на слънчевия сплит. Тя води интуицията и предчувствията и е сърцевината на егото. Освен това третата чакра е център на волята, самочувствието и дисциплината. Нейната енергия ви тласка да трансформирате идеите в действия. Основната трудност за вас е да обуздаете личната си сила и да я използвате разумно и уравновесено.

Телец

Четвърта чакра

Венера е управляващата планета на Телеца и на четвъртата чакра – сърцето. Затова способността ви да съчувствате и разбирате хората неизменно води до нещо добро. Понякога то идва под формата на чисто приятелство или нова дълбока и страстна любов. Друг път се трупа като материални дивиденти. Добре че обичате парите и вещите. Любовта на Телеца към лукса като стреличка от дартс е забита право в средата на сърдечната чакра, която пък е в средата на 7-те чакри. А Венера, властелинът на красотата, е нейна пътеводна звезда.

Близнаци

На гърлото

Близнаците се управляват от планетата Меркурий, която дава сили на чакрата на гърлото – петата чакра. Тя е първата от по-висшите “духовни” чакри. Петата чакра позволява да приемете своята оригиналност и да изразявате себе си. Нейната енергия ви тласка да търсите истинското познание – отвъд ограниченията и условностите на времето, пространството и обществото. Основният проблем, идващ от тази чакра, е съмнението и негативното мислене. За Близнаците тя осигурява влияние върху околните, благодарение на голямото ви красноречие.

Рак

На третото око

Шестата чакра – на третото око, е ясновидският център на централната ви нервна система. По принцип всеки човек има някакви предчувствия и необяснени способности. Но при Рака те са много по-подчертани поради влиянието на Луната. Доверявайте се на тях и ги следвайте. Дръжте челото си открито, без шапки и бретони – особено мястото между веждите. Белег, че шестата ви чакра е блокирана, е това, че прекалено много залагате на аналитичното мислене, обземат ви тревожни мисли, въображението ви чертае мрачни сценарии.

Лъв

Коронна чакра

Кой друг, ако не Лъвът ще носи най-достойно короната на коронната чакра? Седмата чакра, наричана също така теменна, се намира в областта на фонтанелата. Това е чакрата на висшето познание, духовността, мъдростта и просветлението. През нея приемаме космическата енергия и получаваме директен контакт с Космоса и Божествения разум. Връзката на Лъва със седмата чакра му дава просветление и възможност да се превърне в лидер в моменти, когато много хора се нуждаят от посока и напътствие. Важното е да се доверява на вътрешния си глас.

Дева

Пета чакра

Понеже Меркурий управлява и Девата, този зодиакален знак също се свързва с петата чакра – тази на гърлото. Тя е разположена в областта на щитовидната жлеза и е центърът на творческото изразяване и комуникацията, а също и на честността и откровеността. При Девите връзката с пета чакра се изразява в остра нужда от събиране и обменяне на информация. Ако с две думи трябва да определим функцията на тази чакра, те биха били: “Аз общувам”. Щом гърлото ви е в отлична форма, вие се чувствате силни и способни да повдигате планини.

Везни

На сърцето

Венера, планетата на любовта, управлява и Везните. Астролозите я свързват с четвъртата чакра – тази на сърцето. Затова Везните сте родени да дарявате любов. И го правите, даже наред, което понякога дразни неистово партньорите ви. Чакрата се намира в центъра на гръдния кош и управлява сърдечно-съдовата система. Сърдечната чакра е звездата в соларната система на организма. Отваря се с реалността и се блокира от илюзията – тоест, ако главата ви е пълна с бръмбари или прекалено много мислите за красиви и луксозни вещи.

Скорпион

Трета чакра

Скорпионът по традиция се отъждествява със сексуалността, но чакрата на този знак, се намира малко по-нагоре – в слънчевия сплит. Планетата Марс, която управлява знаците на Овена и Скорпиона, ви свързва с третата чакра. От нея идва онзи стремеж за власт и надмощие, манията да манипулирате и контролирате, както и почти свръхестествената ви интуиция. Това е чакрата на личностната оценка и емоционалния живот. Позната е още като център на страха – страхът от загубата и от това, че няма да бъдем приети от околните.

Стрелец

Сакралната чакра

Юпитер управлява сакралната (пъпната) втора чакра така, както властва и над знака на Стрелеца. Ето така на хората им излиза име… Втората чакра е свързана с либидото, страстта и удоволствието, но също и с преобразуването на сексуалната енергия в творческа. Тя е физическа чакра, ориентирана към удовлетворяването на собствените желания. Намира се под пъпа и над срамната кост в предната част на тялото и в областта на опашката в задната му част. Хората с добре развита втора чакра излъчват силно притегателна позитивна енергия.

Козирог

Основата

Сатурн е най-отдалечената планета, която може да се види с просто око. Козирогът е стабилен, щом е поставен в йерархия, която е ясна, конкретна и кристално видима за окото. Единственото, което му е нужно в такава обстановка, е да има и път за развитие. Ненапразно с този знак се свързва коренната първа чакра, която е свързана с финансовото състояние, имуществото, работата и дома, а в духовно отношение – с решителността, реализма при преценяване на житейските ситуации и способност за вземане на правилните решения. Тя се намира в основата на гръбнака.

Водолей

Шеста чакра

Странно е, че инатливият, интелектуален и леко отнесен от реалността Водолей се ръководи от същата чакра, както и любвеобилният домашар – Ракът. Шестата чакра е нашата връзка с божественото, с Космоса и ни дава така нареченото шесто чувство. Връзката на Уран и подвластния му Водолей с шестата чакра е в ролята им на портал – през третото око се осъществява личната ни връзка с колективното неосъзнато, така, както Уран се смята за транс-личностна планета, която променя зодиака на всеки седем години. Усещането за успех при Водолея се корени в любовта.

Риби

На пъпа

Пъпната или сакрална чакра е това, което дава способността на Рибата да възприема и общува на невербално ниво. За някои астролози Нептун е управляващата планета на този зодиакален знак, но преди да бъде открита, се е смятало, че Рибите са подвластни на Юпитер. По тази логика тяхната силна чакра е втората. Тя им носи голямата сексуална енергия и способността за всеотдайна любов, основана на физическа, духовна и интелектуална наслада. Недостатъците им са свързани с ревността и прекаленото отдаване на плътски наслади.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.