Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Важни подробности за кухнята

Създадена от естествени материали и подчинена на функция и минимализъм – така най-обобщено може да опишем днешната кухня.

Текст: Виктория Дишкова

Разбира се, обзавеждането й не се прави през година-две, а новодомците ще трябва да живеят в нея години наред. В този смисъл трябва да сме много разумни, защото все пак съществува мода, която не може да се пренебрегне. Както диктуват тенденциите във всички браншове на производството, характерно и при кухните е противопоставянето, търсенето на контраст, съчетаването на различни по характер материали.

Днешните кухни

отново се връщат

към минимализма

с характерните изчистени линии и геометрични форми. Всъщност това завръщане не е крачка назад, а напротив – стъпка е напред. Ако си припомним изискванията на този стил, толкова харесван преди десетилетие, ще трябва да се откажем от претрупани елементи и непремислена декорация. Връщане назад обаче има при пропорциите – актуални като форми са правоъгълните високи шкафове. Наши производители наблюдават отлив от издължените, които се поръчват все по-рядко. Раздвиженият горен ред засега остава в миналото.

Тук не можем да не споменем накратко и цветовете. Обикновено са монохромни, но като акцент през последните година-две се избира и един наситен цвят. Както и в модата на облеклата се търсят противоположностите – съчетават се ярко с бледо, дърво с камък, метал със стъкло, метал с дърво.

След като в последните години

рустикът

и модерният стил

съществуваха равностойно, сега превес отново взима минимализмът. Отварящата се ниша на селския стил в кухнята се запълва от неокънтри линията.

В редицата на най-актуалните решения са тъй наречените невидими кухни. Те са мечта на домакините, чиито жилища са с отворени пространства и не желаят всичко да е на показ. Зад врати хармоники или ролетки се крият не само шкафовете, но и електроуредите. Така, когато се готви, те се отварят, а скрити, изглеждат като една цяла компактна и ефектна мебел – кухнята е изчезнала. Плотове със специални механизми скриват и котлоните, монтирани в острова.

За кой стил за характерни системите за съхранение и вградената техника, какви са тенденциите при челата на плотовете, има ли вече еко стил в кухнята, кои материали са предпочитани напоследък и какво ново предлагат добре познатите механизми, ще разберете само от новия брой на списание „Идеален дом“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.