Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Важни подробности за кухнята

Създадена от естествени материали и подчинена на функция и минимализъм – така най-обобщено може да опишем днешната кухня.

Текст: Виктория Дишкова

Разбира се, обзавеждането й не се прави през година-две, а новодомците ще трябва да живеят в нея години наред. В този смисъл трябва да сме много разумни, защото все пак съществува мода, която не може да се пренебрегне. Както диктуват тенденциите във всички браншове на производството, характерно и при кухните е противопоставянето, търсенето на контраст, съчетаването на различни по характер материали.

Днешните кухни

отново се връщат

към минимализма

с характерните изчистени линии и геометрични форми. Всъщност това завръщане не е крачка назад, а напротив – стъпка е напред. Ако си припомним изискванията на този стил, толкова харесван преди десетилетие, ще трябва да се откажем от претрупани елементи и непремислена декорация. Връщане назад обаче има при пропорциите – актуални като форми са правоъгълните високи шкафове. Наши производители наблюдават отлив от издължените, които се поръчват все по-рядко. Раздвиженият горен ред засега остава в миналото.

Тук не можем да не споменем накратко и цветовете. Обикновено са монохромни, но като акцент през последните година-две се избира и един наситен цвят. Както и в модата на облеклата се търсят противоположностите – съчетават се ярко с бледо, дърво с камък, метал със стъкло, метал с дърво.

След като в последните години

рустикът

и модерният стил

съществуваха равностойно, сега превес отново взима минимализмът. Отварящата се ниша на селския стил в кухнята се запълва от неокънтри линията.

В редицата на най-актуалните решения са тъй наречените невидими кухни. Те са мечта на домакините, чиито жилища са с отворени пространства и не желаят всичко да е на показ. Зад врати хармоники или ролетки се крият не само шкафовете, но и електроуредите. Така, когато се готви, те се отварят, а скрити, изглеждат като една цяла компактна и ефектна мебел – кухнята е изчезнала. Плотове със специални механизми скриват и котлоните, монтирани в острова.

За кой стил за характерни системите за съхранение и вградената техника, какви са тенденциите при челата на плотовете, има ли вече еко стил в кухнята, кои материали са предпочитани напоследък и какво ново предлагат добре познатите механизми, ще разберете само от новия брой на списание “Идеален дом”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.