Смартфонът с най-добрата камера вече в България


Смартфонът с признатата за най-добра към момента камера в света - Sony XPERIA Z5, вече е в България и се предлага и от трите мобилни оператора. Премиерата му за „Виваком“ беше в началото на октомври, на 7 октомври бе пуснат от „Теленор“, а след 4 ноември ще се появи и в магазините на „Мтел“.

Световната премиера на Sony XPERIA Z5 бе в началото на септември на изложението за електроника в Берлин IFA 2015. Още тогава бе съобщено, че това е първият в света смартфон с 4K екран. Това е голяма гордост за японската компания, но почти веднага след шоуто в Берлин се появи информация, че 4К резолюцията е само при възпроизвеждане на видео, докато при всички останали случаи резолюцията на изображението е далеч по-непретенциозната 1080р. При появата на устройството в магазините това бе потвърдено.

Но флагманът на Sony бележи още един рекорд. 23-мегапикселовата основна камера предлага най-бързия автоматичен фокус в смартфон - с рекордната скорост от само 0,037 секунди. Това е доказано при изпитанията, проведени от „Strategy Analytics“ между 5 и 6 август 2015 г. Супербързият автофокус позволява да се направят добре фокусирани снимки на обекти в движение. Селфи-камерата е с 5 мегапиксела резолюция.

В модела Sony XPERIA Z5 Compact има 2700 mAh батерия, която дава възможност за до 2 дни живот на устройството без зареждане. Моделът е оборудван с четириядрен 2.0GHz + четириядрен 1.5GHz процесор. Работи с операционна система Android, v5.1 (Lollipop). Както повечето модели на технологичния гигант, и този е водо- и прахоустойчив със сертификат IP68.

Още в началото на идната седмица в търговската мрежа на “Виваком“ ще бъде налична и класическата версия на новия флагман - Sony XPERIA Z5. Той впечатлява с по-голям - 5.2“ full HD IPS Triluminos дисплей и още по-издръжлива батерия - 2900 mAh.

Моделът Sony XPERIA Z5 работи с операционната система Android 5.1.1 и два четириядрени процесора, като също така притежава 5,2-инчов дисплей с резолюция 1080х1920 пиксела, като освен 23-мегапикселовата основна камера предлага още 5,1-мегапикселова предна камера, 3 GB RАМ, 32 GB вътрешна памет и слот за microSD-карта до 200 GB. Новост е и сензорът за отключване с пръстов отпечатък, вграден в основния бутон на устройството.

Кои разновидности на Sony XPERIA Z5 ще предложи „Мтел“ ще стане ясно на 4 ноември вечерта, когато компанията ще го представи за първи път.


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии