Германски експерт: Границите ще се затворят с Меркел или без нея

Политиката на "отворените врати" може да струва на Меркел поста на канцлер. Такова мнение изрази експертът по вътрешните работи Ханс Петер Ул от Християнсоциалния съюз (ХСС) в интервю за вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Затварянето на границите ще се случи, независимо дали от Меркел или от някой друг. Ако тя като председател на Християнския демократичен съюз (ХДС) не изпълни желанието на по-голямата част на Германия, то тя "няма да остане на поста канцлер", допълни Ул.

За първи път представител на ХСС, влизаща в управляващата в Германия коалиция, открито предупреждава Меркел за последствията във връзка с миграционната политика.

В неделя ръководителите на трите коалиционни партии в течение на часове обсъждаха в Берлин ситуацията на германо-австрийската граница и мерките за справяне с потока от бежанци. Те не успяха да достигнат до решение относно ключови въпроси като създаването на така наречените транзитни зони, чрез които да се ускори процеса на разглеждане на заявленията от страна на мигрантите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят