„Фейсбук“ отложи пускането на приложение за запознанства в Европа

Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Гърция: Видеото с лодката е монтирано, спасили сме над 90 000 мигранти през 2015-а

Гръцката брегова охрана опроверга публикациите, според които техен кораб се е опитал да потопи лодка пълна с бежанци, съобщават от посолството на Гърция в София в отговор на публикации.

„Посочваме че тези твърдения са абсолютно неверни, както впрочем това се вижда и на видеото, въпреки че e ясно, че кадрите са монтирани”, уточняват от посолството.

„1. От Щаба на Гръцката брегова охрана се опровергават категорично публикациите в чуждия печат, както и монтиран аудиовизуален материал в чужд сайт, според който кораб на Гръцката брегова охрана уж се опитва да потопи лодка пълна с бежанци.

2. Считаме, че най-малкото е непоследователно да се твърди, че Гръцката брегова охрана използва такива практики, които са несъвместими с културните ни ценности и са абсолютно укорими, при положение че бреговата охрана от началото на 2015 г. до днес е спасила от удавяне в морето над 90 000 мигранти при стотици операции по издирване и спасяване.

3. Също така отхвърлят се по категоричен начин твърденията в турския печат за някакъв диалог между ръководителите на бреговите охрани на Гърция и Турция“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.