Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Снакс със злато и ориз с черен хайвер

Класическото гурме меню се състои от 7 до 9 различни блюда за разлика от тристепенното меню в традиционната кухня. Гурме кухнята храни тялото, но доставя и наслада на духа. Тя задължително е здравословна – порциите са малки по обем, но богати и интензивни на вкус. Това разкри шеф-готвачът Борис Петров пред гостите на Резиденцията на алхимика в баровското предградие на Пловдив “Белащица” при представянето на новото си гурме меню Alchemist secret.

Домакинът д-р Невен Енчев допълни, че то е подготвяно цял месец, а целта е да се повиши гурме културата в ресторанта на резиденцията. Храненето започва едновременно, то е продължително и бавно и приключва по едно и също време след 3 часа за всички. Изисканите ястия и напитки са приготвени по начин, който гарантира усвояването на съставките по максимално полезен за организма начин. Те се консумират на фона на класическа музика, изпълнявана задължително на живо.

Стартът на здравословното био гурме меню Alchemist secret на шеф Борис Петров бе даден с тартар от домати – червени, жълти, оранжеви и сушени, защото са силен антиоксидант и са много полезни за организма в сезона на вирусите и грипа. Те бяха овкусени с каперси, винегрет и червен лук. Със салатата сервитьорите поднесоха и бяло вино от изба “Драгомир”. Следващото ястие представи вкуса на земята и включваше червено цвекло, цитруси и крехко иберийско свинско. Темпладата – ястие от сотирани чушки, гъба кланица и затоплени скариди в букет от свежа салата, също възхити всички. Сьомгата, приготвена в марината от червено цвекло, бе поднесена в азиатски стил с брюле и с по чаша розе. След това дойде ред на първата изненада – снакс със злато и ориз с черен хайвер. Той бе поставен в специална хартия и майсторът насърчи гостите да проявят смелост и да я изядат, защото е от картофи и лично я е приготвил.

Преди обезкостените пълнени пъдпъдъци, фламбирани с коняк и гарнирани с бекон и черен трюфел сос, шеф Борис Петров направи сорбе за изчистване на вкуса в устата, за да може по-добре да се усети как са приготвени птиците. Стигналите до десерта гости се насладиха на шоколадови бонбони със злато, аеро сладолед и пясъчни бисквити с вкус на “Орео”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.