На 21 януари 2019 да почерпят

Столичният инспекторат с проверки за неправилно паркиране

Умопомрачени либерали искат черна Клеопатра Политически коректните зомбита готвят нов бойкот

ХИВ-позитивен остава зад решетките Болестта не е попречила на деянията му

Брад Пит и Чарлийз Терон заедно?

Психологът Росен Йорданов: Между любовта и ревността няма нищо общо

Двама шофьори на ден у нас минават на ток Над 68% ръст на регистрациите на електромобили само за година

Ограничено е движението по пътя Сопот-Карлово заради катастрофа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 януари 2019

СДВР издирва извършители на грабеж и побой

Акция „димяща кола“ в София КАТ глобява с 50 лева, ако автомобилът пуши над нормата

Тунел със система за вентилация и пречистване на въздуха откриха в Хонконг Той е на стойност 4,6 милиарда долара

Християнсоциалният съюз в Германия с нов лидер МВР шефът Хорст Зеехофер се оттегли след 10 г. на поста

Купуваме по-скъпо сирене, масло и мляко Ядем круши от Холандия и Южна Африка, джинджифил - от Перу

Министър Желязков: Поне милиард трябват през следващите години за модернизация на БДЖ

Шеф №1 има $400 млн.

Най-известните готвачи в света не са просто майстори в кухнята, те са марки, създаващи мода, но и печелещи изключително добре. The Richest направи годишната си класация, в която обобщи с какво богатство ще се сдобият в края на 2015-а първите 12. Оказва се, че в тази дузина само един е шеф, който се е посветил не само на изкуството в кухнята – Пол Бокюз. Останалите са тв звезди със собствени шоу програми, книги и т.н. Много от тях вече са посветени основно на телевизионната си кариера и все по-рядко готвят, но затова пък берат плодовете на максимата, че в началото се работи за име, а после то работи за теб.
№1 далеч напред в подреждането е Джейми Оливър с богатство от $400 млн. 40-годишният англичанин е добре известен и у нас. Започнал от дете с навъртане в кухнята на семейния ресторант на родителите си, днес Джейми е символ за успял сам човек. Но също така вдъхновител със социална ангажираност, включително с мисията си да приучи децата към здравословно хранене.
Втори в класацията е французинът Пол Бокюз (89 г.) със $185 млн. Той е потомствен ресторантьор от района на Лион и притежател на няколко луксозни ресторанта. През 70-те години на миналия век поставя началото на т.нар. Нова кухня, която е съсредоточена в качеството на продуктите и ниската калоричност. Създава световното състезание за готвачи “Бокюз дор” в родния Лион.
Трети по богатство е шотландецът Гордън Рамзи (49 г.), известен освен с вкусната си кухня, така също и с горещия си нрав. Отговаря за кухнята в десетки ресторанти по света, като на няколко от тях е собственик. Според класацията има $175 млн.
Четвърти в подреждането е австриецът Волганг Пук (66 г.) с малко над $75 млн. Той е шеф, собственик на ресторанти, писател и актьор. Има собствена марка продукти, сред които и консерви.
Най-високопоставената жена от изданието е американката Рейчъл Рей (47 г.), притежателка на $75 млн. Тя е посветила телевизионното си готвене на лесни и бързи рецепти, за които трябват не повече от 30 минути. Създателка е и на свое кулинарно списание.
Нататък в класацията са Емерил Лагас (56) – $50 млн., Ина Гартън (67) – $44 млн., Марио Батали (55) – $25 млн, Пола Дийн (68) – $16 млн., Найджела Лоусън (55) – $15 млн., Ана Кинкосес (51) – $7 млн., и Антъни Борден (59) – $6 млн., като всички те имат собствени шоу програми и издадени книги. Наблюдатели отбелязват, че от класацията отсъства Алан Уонг, за който се знае, че още през 2013 г. е прескочил границата от $1,1 млрд. и е абсолютно недостижим за останалите си колеги. Роден в Япония, но израснал на Хаваите, Алан създава преди повече от 20 години с още 11 съмишленици регионалната кухня на Хаваи, в която главните герои са местните продукти. Собственик е на 2 ресторанта и е готвил и на американския президент Барак Обама.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.