Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Шеф №1 има $400 млн.

Най-известните готвачи в света не са просто майстори в кухнята, те са марки, създаващи мода, но и печелещи изключително добре. The Richest направи годишната си класация, в която обобщи с какво богатство ще се сдобият в края на 2015-а първите 12. Оказва се, че в тази дузина само един е шеф, който се е посветил не само на изкуството в кухнята – Пол Бокюз. Останалите са тв звезди със собствени шоу програми, книги и т.н. Много от тях вече са посветени основно на телевизионната си кариера и все по-рядко готвят, но затова пък берат плодовете на максимата, че в началото се работи за име, а после то работи за теб.
№1 далеч напред в подреждането е Джейми Оливър с богатство от $400 млн. 40-годишният англичанин е добре известен и у нас. Започнал от дете с навъртане в кухнята на семейния ресторант на родителите си, днес Джейми е символ за успял сам човек. Но също така вдъхновител със социална ангажираност, включително с мисията си да приучи децата към здравословно хранене.
Втори в класацията е французинът Пол Бокюз (89 г.) със $185 млн. Той е потомствен ресторантьор от района на Лион и притежател на няколко луксозни ресторанта. През 70-те години на миналия век поставя началото на т.нар. Нова кухня, която е съсредоточена в качеството на продуктите и ниската калоричност. Създава световното състезание за готвачи “Бокюз дор” в родния Лион.
Трети по богатство е шотландецът Гордън Рамзи (49 г.), известен освен с вкусната си кухня, така също и с горещия си нрав. Отговаря за кухнята в десетки ресторанти по света, като на няколко от тях е собственик. Според класацията има $175 млн.
Четвърти в подреждането е австриецът Волганг Пук (66 г.) с малко над $75 млн. Той е шеф, собственик на ресторанти, писател и актьор. Има собствена марка продукти, сред които и консерви.
Най-високопоставената жена от изданието е американката Рейчъл Рей (47 г.), притежателка на $75 млн. Тя е посветила телевизионното си готвене на лесни и бързи рецепти, за които трябват не повече от 30 минути. Създателка е и на свое кулинарно списание.
Нататък в класацията са Емерил Лагас (56) – $50 млн., Ина Гартън (67) – $44 млн., Марио Батали (55) – $25 млн, Пола Дийн (68) – $16 млн., Найджела Лоусън (55) – $15 млн., Ана Кинкосес (51) – $7 млн., и Антъни Борден (59) – $6 млн., като всички те имат собствени шоу програми и издадени книги. Наблюдатели отбелязват, че от класацията отсъства Алан Уонг, за който се знае, че още през 2013 г. е прескочил границата от $1,1 млрд. и е абсолютно недостижим за останалите си колеги. Роден в Япония, но израснал на Хаваите, Алан създава преди повече от 20 години с още 11 съмишленици регионалната кухня на Хаваи, в която главните герои са местните продукти. Собственик е на 2 ресторанта и е готвил и на американския президент Барак Обама.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.