Арестуваха младеж, псувал и заплашвал полицаи в Горна Оряховица 18-годишният оказал съпротива при задържането

Възрастен мъж загина при пожар в дома си в село Калина

ВМРО се разграничава от НФСБ Искат медиите да посочват, че репликите, които разбуниха обществото, са на "фронтоваци", а не на обобщаващото "патриоти"

Намушкан мъж във влака край Вакарел почина на път за болницата Полицията издирва заподозряна жена за убийството

Френският адвокат на Баневи: Те не искат да се върнат в България

Офроуд великан Пикапът RAM 1500 става още по-екстремен всъдеход

Томислав Дончев: Горивата може да поевтинеят с повече от 5 ст. на литър

Мъж стреля с газов пистолет по протестиращи в Перник Извършителят избягал в посока София, а по пътя предизвикал и катастрофа

Премиерът Борисов в Солун: Няма по-добро място от Европейския съюз Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-много - НАТО и ЕС, заяви министър-председателят

Как мъжът най-добре да откаже да си даде заплатата на жена си?

КАТ и ДАИ в акция “Заблуда” Побъркват ни от преразкази на 3 още непубликувани проектозакона

13 см сняг натрупа на връх Ботев Шофьорите да бъдат внимателни по пътищата във високите части и през проходите, които са заледени

Обир в оръжеен склад в столицата

Д-р Кунчв: Днес идват новите ваксини, в аптеките ще са налични в средата на следващата седмица

Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС, пред „Труд“: “Гражданска отговорност” няма да поскъпва Подготвяме текстове, които да ограничат възможността да се търсят обезщетения от разширения кръг роднини за вече приключили случаи

Шеф №1 има $400 млн.

Най-известните готвачи в света не са просто майстори в кухнята, те са марки, създаващи мода, но и печелещи изключително добре. The Richest направи годишната си класация, в която обобщи с какво богатство ще се сдобият в края на 2015-а първите 12. Оказва се, че в тази дузина само един е шеф, който се е посветил не само на изкуството в кухнята – Пол Бокюз. Останалите са тв звезди със собствени шоу програми, книги и т.н. Много от тях вече са посветени основно на телевизионната си кариера и все по-рядко готвят, но затова пък берат плодовете на максимата, че в началото се работи за име, а после то работи за теб.
№1 далеч напред в подреждането е Джейми Оливър с богатство от $400 млн. 40-годишният англичанин е добре известен и у нас. Започнал от дете с навъртане в кухнята на семейния ресторант на родителите си, днес Джейми е символ за успял сам човек. Но също така вдъхновител със социална ангажираност, включително с мисията си да приучи децата към здравословно хранене.
Втори в класацията е французинът Пол Бокюз (89 г.) със $185 млн. Той е потомствен ресторантьор от района на Лион и притежател на няколко луксозни ресторанта. През 70-те години на миналия век поставя началото на т.нар. Нова кухня, която е съсредоточена в качеството на продуктите и ниската калоричност. Създава световното състезание за готвачи “Бокюз дор” в родния Лион.
Трети по богатство е шотландецът Гордън Рамзи (49 г.), известен освен с вкусната си кухня, така също и с горещия си нрав. Отговаря за кухнята в десетки ресторанти по света, като на няколко от тях е собственик. Според класацията има $175 млн.
Четвърти в подреждането е австриецът Волганг Пук (66 г.) с малко над $75 млн. Той е шеф, собственик на ресторанти, писател и актьор. Има собствена марка продукти, сред които и консерви.
Най-високопоставената жена от изданието е американката Рейчъл Рей (47 г.), притежателка на $75 млн. Тя е посветила телевизионното си готвене на лесни и бързи рецепти, за които трябват не повече от 30 минути. Създателка е и на свое кулинарно списание.
Нататък в класацията са Емерил Лагас (56) – $50 млн., Ина Гартън (67) – $44 млн., Марио Батали (55) – $25 млн, Пола Дийн (68) – $16 млн., Найджела Лоусън (55) – $15 млн., Ана Кинкосес (51) – $7 млн., и Антъни Борден (59) – $6 млн., като всички те имат собствени шоу програми и издадени книги. Наблюдатели отбелязват, че от класацията отсъства Алан Уонг, за който се знае, че още през 2013 г. е прескочил границата от $1,1 млрд. и е абсолютно недостижим за останалите си колеги. Роден в Япония, но израснал на Хаваите, Алан създава преди повече от 20 години с още 11 съмишленици регионалната кухня на Хаваи, в която главните герои са местните продукти. Собственик е на 2 ресторанта и е готвил и на американския президент Барак Обама.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.