Станимир Гъмов: Винаги съм имал връзки с много красиви жени

Станимире, ти си популярен не само като участник в известни тв формати, но и с работата си в театъра. Кои са най-новите представления с твое участие?

Наскоро имах премиера в НДК на представлението „За теб“ с Христо Мутафчиев. Репетирам и други пиеси, но все още не мога да ги коментирам.

Беше една от най-атрактивните личности във „Вип брадър“. С кои от съквартирантите продължавате да се виждате?

С повечето. По-лесно ми е да кажа с кои не се виждаме. С Кичка не се виждаме - по обективни причини, понеже тя си е в Щатите, но дори и да я видя, няма да имам нищо против. В крайна сметка това беше една игра.

Съжаляваш ли за нещо от престоя си в шоуто?

За нищо не съжалявам - наистина, нито че съм избухнал, нито че съм плакал, нито че съм се смял, нито че съм правил шеги, за нищо. Това беше едно страхотно изпитание, много силно.

В живота също ли си толкова емоционален и реагираш на момента?

Да, но в живота е малко по-лесно и малко по-бързо може да се разбереш с човек, докато в предаването е вакуум, една извънредна ситуация. Там няма къде да се скриеш и да избягаш - ако искаш да пропуснеш скандал, няма как.

Ти беше сред фаворитите във „Вип брадър“, имаше ли амбиции и за победа?

Много е трудно да убедя някого, че наистина не съм се борил да спечеля, не ми е било на преден план. Хората, които ме познават и в живота, знаят, че аз не съм амбициозен и нямам проблем с това.

Кои бяха най-незабравимите ти моменти в това риалити?

Много незабравими моменти имах, цялото изживяване беше незабравимо. И пак бих влязъл и го препоръчвам на всеки, който хейтва и мърмори от малкия екран и стои зад жалката си анонимна снимка, бих му казал - влез вътре и ти и си пробвай характера! Много е сериозно, аз по принцип не чета такива неща, но без да искам, веднъж попаднах на някакви форуми, в които се коментираше кой какъв е, що е и т.н. Аз не се впечатлявам въобще, но в крайна сметка ние сме един вид представителни извадки, категории и хората по някакъв начин се отъждествяват с нас, нормално е. Много ще е лошо, ако се харесваш на всички, това би било проблем, значи имаш ментални проблеми и те те съжаляват.

С Люси Иларионов, Преслава и Джино вече няколко пъти ви засичат заедно?

Да, те идваха дори в кукления театър, виждаме се, чуваме се.

Като изненада за теб чрез нашия вестник Джино Бианкалана ти задава следния въпрос: Какъв ще бъде резултатът между „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“ при следващата им среща и ти какво ще направиш, ако твоят отбор „Барселона“ загуби? Ще преминеш ли гол от единия край на „Витошка“ до другия, или ще си направиш и качиш разголена снимка във фейсбук? (Това ще бъде второто подобно предизвикателство между Гъмов и Джино, като след първия им бас на футболна тема, който загуби, Джино пусна своя разголена снимка в интернет страницата си - б.а.)

Първо „Барселона“ няма как да загуби, така че и аз няма как да загубя. Мачът ще завърши много лошо за „Реал“ (Мадрид). (Смее се.)

Ти се обръсна гола глава заради Джино, а би ли направил нещо подобно и заради някоя жена?

Това е най-малкото, което бих направил, но това не е щуротия, пък и го направих просто за да застана до Джино. Не съм искал да извличам дивиденти от това, просто видях, че на него му е трудно, и си обръснах главата, за да съм съпричестен и дано да съм му помогнал по някакъв начин. Той е едно много честно и добро момче и се радвам, че не се забравихме след шоуто.

А случвало ли се е някой твой приятел да те предаде?

Не. Аз така съм възпитан и моите родители са „виновни“ най-вероятно за това мое мислене, което може да е остаряло, но аз много държа на приятелите си. При спорна ситуация първо заставам зад тях и после питам къде е истината. Сега, като се погледнах отстрани в шоуто - как съм се държал, а и въобще в живота аз много държа на това поведение, на достойнството и на честта и заставам винаги зад приятелите си.

Кои от участниците във „Вип брадър“ те впечатлиха и изненадаха най-много?

Няма да крия, че Преслава ме изненада много - тя е много готина. Изненадаха ме и други хора, но в друг аспект. Аз много мразя хора, които не разсъждават, не искам да споменявам конкретни имена, но като цяло имаше за какво да се изненадва човек вътре.

А приятно ли ти беше да бъдеш най-ухажваният мъж в къщата?

Е, това е много странно, аз никога не съм имал самочувствие на плейбой или на някакъв харесван мъж. Никога не съм имал такова самочувствие и съм изненадан много.

Но все пак сигурно ти беше приятно...

Разбира се, че е приятно, като те ухажват красиви жени.

Много се коментираше целувката ти с Преслава, когато бяхте в ролите на Гамео и Пресиета. Дълго ли репетирахте тази целувка и добре ли се получи според теб?

Не, не репетирахме, на прима виста беше, вие ще кажете дали се е получило добре.

Достоверно изглеждаше и точно след това тръгнаха писанията, че между вас двамата има нещо... Ами то това е магията на киното. (Смее се.)

Би ли повторил отново целувката с Преслава?

С най-голямо удоволствие бих повторил целувката.

По време на престоя ти в къщата, някога мина ли ти през ума, дори за кратко, че нещата между вас с нея може да се получат, и какви са отношенията ви в момента?

Дали може да се случи нещо между мен и Преслава? Със сигурност трябва да съм лъжец, ако кажа, че не ми е хрумнало, че може да се случи нещо. Не знам, но човек трябва да бъде умерен във фантазиите и мечтите си. Всичко е наред между нас. Приятели сме!

Имал ли си някога връзка с момиче тип фолкпевица или манекенка и би имал такава приятелка?

Аз винаги съм имал връзки с много красиви жени, бившата ми жена също е много красива, но не знам какво да ти отговоря на въпроса. Аз вече спирам да категоризирам някои неща, защото се оказа, че никога не трябва да казваш никога.

Кое е най-лудото нещо, което си правил от любов?

Много са, всякакви неща съм правил, аз нямам скучен момент, когато се влюбя.

А когато харесаш някоя жена, използваш ли чувството си за хумор и имаш ли някакъв свой патент, за да впечатлиш обекта на твоите чувства?

Нямам такива. Нямам никакви формули, нито идея как се прави това. Всъщност съм доста смотан. Наистина в ухажването съм много смотан, даже не знам какво харесват в мен.

Сигурно много неща харесват и сигурно имаш много фенки, които те заговарят, когато те видят, или директно те ухажват...

Нямам никаква представа какво харесват, гледам да не ги питам, за да не си повярвам. (Смее се.) Наистина нямам никаква представа, аз се и притеснявам, когато ме заговарят и ми правят комплименти. Ако ме ухажват и ми правят комплименти, се дърпам.

Синът ти Иван успя да спечели сърцата на всички съквартиранти, след като се появи в шоуто. Кои твои черти виждаш в него и кои би искал да наследи?

Не знам кое бих искал да наследи, той си има собствен живот. Единственото, което аз трябва да правя, е, ако мога по някакъв начин леко да му казвам кое е правилно и кое не, естествено според моите разбирания. Той има чувство за хумор от съвсем малък, в което може би си приличаме.

Напоследък ежедневието ни е пълно с новини за насилие, каквото има дори в училищата. Смяташ ли, че някакви вина за това имат и екшън филмите?

Според мен екшън филмите нямат вина за това насилие. Навремето като гледахме Том и Джери, а те се блъскаха постоянно с тигани в главите, стреляха се с пистолети и си забиваха пирони в краката, но на мен никога не ми хрумна да ударя някого с тиган или да му забия пирон в крака. Това няма нищо общо, не смятам, че развращава или дава грешен пример, за мен това, което докарва насилието, е, че хората са необразовани - примати.По мое време се учеше, въпреки че не беше задължително и можеше да избереш дали да отидеш на полето и да жънеш, или да учиш, но в крайна сметка е хубаво да поназнайваш.

Кой е най-големият ти учител в живота?

Ами самият живот ми е учител и разбрах, че в него няма правила и няма формули. Никога не знаеш какво ще ти се случи утре, колкото и планове да си правиш.

А вярваш ли, че има съдба, която ни е предначертана?

Най-вероятно, но не ми се иска да вярвам, че всичко е написано. Вярвам, че ние сами по някакъв начин си градим съдбата. Най-вероятно имаме някакви опорни точки, които са разписани горе, но ние като цяло решаваме кое искаме да ни се случи. Животът си е твой и трябва ти сам да си направиш пъзела.

В какво намираш опора и сила?

Вярвам в себе си, в най-близките си и в приятелите си.

А какво би пожелал на читателите ни по случай настъпващите празници?

Да са живи и здрави и да имат смелост да следват мечтите си!

Нашият гост
Станимир Гъмов е сред групата на известните ни актьори, които са завършили специалност драматичен и куклен театър в НАТФИЗ. От 2001 година е артист в Столичния куклен театър, където играе в спектакли за деца и възрастни. Има богат опит не само на театралната сцена, но е известно лице и от телевизионния екран. Става разпознаваем още с образа си на „културоведа Гъмов“ в предаването „Сблъсък“. Признание му донася и ролята на Живко Здравков в сериала „Етажна собственост“. Гъмов се справи успешно и като водещ в предаването „И аз го мога“, а също така бе и сред най-колоритните участници в „Като две капки вода“ и „Вип брадър“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта