Туитър обмисля съобщения до 10 000 вместо 140 знака

Туитър обмисля да премахне ограничението от 140 символа за съобщенията, придаващо характерен облик на социалната мрежа през близо 10-годишното й съществуване, предадоха ДПА и АФП. Ограничението от 140 знака е въведено с първата версия на Туитър, базирана на услугата за кратки текстови съобщения Ес Ем Ес (SMS).

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси посочи преимуществата на по-дългите съобщения, по-известни като туитове.

Дорси определи лимита от 140 символа като "красиво ограничение", което стимулира краткостта, вдъхновява креативността и засилва "усещането за скорост".

По думите му обаче мениджърите в Туитър са забелязали, че потребителите искат да пускат по-дълги съобщения. Мнозина заобикалят ограниченията в символите като качват скрийншотове с текст.

Предимствата

Според Дорси едно от предимствата на по-дългите туитове ще бъде, че при съобщенията, качени като текст, а не като скрийншот, ще може да се ползва функцията търсене.

Ако таванът на символите бъде вдигнат, на екрана ще се виждат само 140 символа, а за да се прочете останалото, ще трябва да се кликне.

Крайната цел на Дорси е да направи Туитър по-привлекателен за начинаещи и да увеличи броя на ползвателите.

Според специализирания сайт Recode промяната може да бъде въведена към края на първото тримесечие на 2016 g., но точната дата все още не е определена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии