Видеото, което трогна милиони: Военен танц разплака младоженци


Видео с военен традиционен танц хака на маорите от Нова Зеландия, които разплака младоженци трогна милиони.

Приятели на Аалия и Бенджамин решили да им организират изненада и да им подарят този традиционен танц, който в последните години стана популярен по света чрез военните маорски формирования и отборите им по ръгби, които го практикуват като част от шоуто и тренировките си. Изпълнението разплаква младоженците и ги въвлича в своята мощ, карайки ги да се включат в него.

Той е известен най-вече като боен танц, но всъщност съществуват много негови версии, обичайни както за жени, така и за мъже, и деца.

Бойната хака (наричана перуперу) първоначално е танцувана от бойци преди битка, за да призове тяхната сила и мъжество, за да сплаши противника. Днес хака представлява неразделна част от церемонии за добре дошли на чуждестранни високопоставени лица, които служат за придаване на важност и атракция на значението на случая.

Видеото стана изключително популярно в мрежата, просълзявайки някои и зареждайки с енергия други, трети пък настръхнаха. Във всеки случай няма как да останете без отношение към него.

Смисълът на танцуването на хака е да събереш силите и енергията, нужни за преодоляването на житейските трудности и дилеми. Хака вярва в живота, където човек в единство със самия себе си. Той отдава почит към семейството и предците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл