Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Компютър-сватовник ще изчислява искреността на връзките в интернет

Дълбочината, искреността и други човешки добродетели ще бъдат внесени в онлайн общуването от…компютър. Суперкомпютърът Watson ще изпълява ролята на виртуален сватовник. От този компютър на технологичния гигант IBM ще се захранва приложението Connectidy, създадено като когнитивна платформа за запознанства, съобщи MailOnline.

Целта е приложението да се пребори с триковете на потребителите на сайтовете за запознанстрва, които са склонни да се представят като какви ли не, но не и като себе си. За правдата и истинността в профилите на потребителите, компютърът ще се бори чрез динамични алгоритми. С по-достоверни профили, се предполага, че хората ще градят по-достоверна представа един за друг и по-искрени връзки в интернет.

Приложението ще анализира всичко – стила на писане на потребителите, личностните им характеристики, информацията за тях в най-големите социални мрежи като LinkedIn, Twitter, Facebook и Instagram. Наред с това потребителите ще отговарят на въпроси с отворен край. Данните ще се въвеждат в специални алгоритми, които постоянно се обновяват. След запознанство на подходящи партньори, софтуерът ще изпълнява ролята на посредник, следящ всеки от тях да изпраща съобщенията, които действително иска без неловки разговори и погрешно разбрани послания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.