Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Компютър-сватовник ще изчислява искреността на връзките в интернет

Дълбочината, искреността и други човешки добродетели ще бъдат внесени в онлайн общуването от…компютър. Суперкомпютърът Watson ще изпълява ролята на виртуален сватовник. От този компютър на технологичния гигант IBM ще се захранва приложението Connectidy, създадено като когнитивна платформа за запознанства, съобщи MailOnline.

Целта е приложението да се пребори с триковете на потребителите на сайтовете за запознанстрва, които са склонни да се представят като какви ли не, но не и като себе си. За правдата и истинността в профилите на потребителите, компютърът ще се бори чрез динамични алгоритми. С по-достоверни профили, се предполага, че хората ще градят по-достоверна представа един за друг и по-искрени връзки в интернет.

Приложението ще анализира всичко – стила на писане на потребителите, личностните им характеристики, информацията за тях в най-големите социални мрежи като LinkedIn, Twitter, Facebook и Instagram. Наред с това потребителите ще отговарят на въпроси с отворен край. Данните ще се въвеждат в специални алгоритми, които постоянно се обновяват. След запознанство на подходящи партньори, софтуерът ще изпълнява ролята на посредник, следящ всеки от тях да изпраща съобщенията, които действително иска без неловки разговори и погрешно разбрани послания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.