Компютър-сватовник ще изчислява искреността на връзките в интернет

Дълбочината, искреността и други човешки добродетели ще бъдат внесени в онлайн общуването от...компютър. Суперкомпютърът Watson ще изпълява ролята на виртуален сватовник. От този компютър на технологичния гигант IBM ще се захранва приложението Connectidy, създадено като когнитивна платформа за запознанства, съобщи MailOnline.

Целта е приложението да се пребори с триковете на потребителите на сайтовете за запознанстрва, които са склонни да се представят като какви ли не, но не и като себе си. За правдата и истинността в профилите на потребителите, компютърът ще се бори чрез динамични алгоритми. С по-достоверни профили, се предполага, че хората ще градят по-достоверна представа един за друг и по-искрени връзки в интернет.

Приложението ще анализира всичко - стила на писане на потребителите, личностните им характеристики, информацията за тях в най-големите социални мрежи като LinkedIn, Twitter, Facebook и Instagram. Наред с това потребителите ще отговарят на въпроси с отворен край. Данните ще се въвеждат в специални алгоритми, които постоянно се обновяват. След запознанство на подходящи партньори, софтуерът ще изпълнява ролята на посредник, следящ всеки от тях да изпраща съобщенията, които действително иска без неловки разговори и погрешно разбрани послания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл