На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Учени разкриха моделите на спане на хората по света

Екип от учени от университета в Мичиган разкриха начините, по които спят различните хора по света, като са анализирали данните от специално приложение, съобщи BBC, цитирана от „Фокус“.

Данните сочат, че холандците прекарват почти един час повече в леглото всяка нощ, отколкото хората в Сингапур или Япония.

Изследването е публикувано в Science Advances и разкрива, че жените редовно спят повече, отколкото мъжете, а представителите на силния пол, които са на средна възраст, прекарват най-малко време в сън в сравнение с всички останали социални групи.

Екипа от учени, провел изследването, е на мнение, че резултатите могат да се използват при справянето с „глобалната криза със съня“.

Проучването и проведено благодарение на приложението Entrain, пуснато през 2014 г., за да помогне на хората да преодолеят часовата разлика. Но потребителите могат да изберат да споделят с изследователската група данните за своите навици на спане.

Така учените разбират, че хората в Япония и Сингапур, прекарват средно по 7 часа и 24 минути в сън, докато хората в Холандия – 8 часа и 12 минути. Британците спят средно малко под осем часа, което е със съвсем малко по-малко от французите.

Жените прекарват около 30 минути повече време в леглото всяка нощ, отколкото мъжете, особено на възраст между 30 и 60 години. При хората, които прекарват повече време на естествената слънчева светлина, се наблюдава тенденция да си лягат по-рано.
Забелязан е и силен ефект на възрастта върху навиците на сън.

Установено е, че внезапното събуждане по време на сън се случва много по-често при младите хора, а с напредване на възрастта това е наистина рядко.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.