С песни на звезда от "Детска евровизия" започна Националният фестивал на детската книга

Надеждата на певческото изкуство Иван Стоянов пристигна в Сливен за откриването на единствения в страната Национален фестивал на детската книга.Днес звездата от "Детска евровизия-2015" участва в концерта, който даде началото на тридневния форум.

Освен ученика от школата на Стефан Диомов, в концерта участва и сливенска звезда, но от шоуто "България търси талант" - Станислав Илиев. Техни връстници от Бургас, Айтос и града-домакин пяха, танцуваха и свириха на сцената на фестивала в Драматичния театър "Стефан Киров".

Форумът се провежда за 18-ти път в Града под Сините камъни. Той популяризира творчеството на съвременните български автори за деца, които работят в страната и чужбина, представя най-новата книжна продукция на големите издателства, предизвиква дебат и влияе върху издателските политики и налага модели за интерес към четенето.

В трите фестивални дни са предвидени изложби на известни илюстратори, премиери на книги, различни конкурси, базар на литература, кръгла маса с международно участие. На финала ще бъде присъдена национална награда на името на писателя Константин Константинов за принос в развитието на детската литература.

Фестивалът се провежда по идея на Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен със съдействието на Министерството на културата, общината и други ведомства. Министрите на културата и на земеделието Вежди Рашидов и Десислава Танева са тазгодишните патрони на събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл