Скандинавци направиха най-неуспешния опит за продажба на кола в света

снимка: pixabay.com

Датска двойка е искала да купи камион на старо в норвежкия град Бйерквик, но продажбата не се е развила по план, пише норвежкият The Local.

Датчаните са карали към Норвегия, за да се срещнат с продавача на камиона. След като пренощуват в хотел в Бйерквик, на следващата сутрин двамата се отправят към местонахождението на норвежкия продавач, но стигат до кола, която е блокирала пътя. Шофьорът й се опитва да накара датчаните да спрат, но вместо това те обръщат и се запътват отново към хотела.

"Притеснили са се, че колата нарочно е имала за цел да ги накара да спрат на пътя", обяснява говорител на полицията Ан Карлсен пред местния "Ависа Нордлис".

Когато датското семейство обръща колата си, шофьорът на автомобила тръгва след тях, което допълнително ги обезпокоява, и ги кара да се обърнат към полицията за закрила, докато се укриват в хотела.

Когато полицаите пристигат при тях, установяват, че водачът на колата, блокирала пътя, е именно продавачът, с когото датчаните трябвало да се срещнат. Той просто решил да ги пресрещне по трасето, за да ги улесни по пътя до къщата си.

Вместо да се развеселят от така стеклите се обстоятелства, обаче, датчаните се изнервят още повече.

"Когато се опитахме да им обясним какво се е случило, не пожелаха да ни изслушат. Настояха полиция да ги ескортира до границата, но причини за това нямаше", казва Карлсен. "Те бяха доста изплашени от нас, "планинските маймуни"", допълва тя.

Датчаните се завърнали у дома без камиона, за който били толкова път, а норвежкият продавач е възнаграден за дружелюбието си с провалена сделка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл