Интернет издирва избягалата котка на Рамзан Кадиров

Рамзан Кадиров се оплака в профила си в "Инстаграм", че котката му е изчезнала безследно и вече се притесняват за нея. "Възможно е да не е далече, човек може да не знае как да намери собственика. Уверен съм, че не му е нужна чужда котка", написа чеченският лидер, разказа БТВ.

Историята можеше да е съвсем тривиална – човек издирва любимец, ако не ставаше въпрос за Кадиров – лидер, който често е обвиняван от правозащитните организации за различни необясними изчезвания (на хора). 

Затова и молбата му получи неочакван отговор.

Британският комик Джон Оливър призова зрителите си да помогнат в издирването, за да не ядосат чеченския президент, който да прати по тях личната си армия и предложи всяка информация да бъде качвана в интернет с хаштаг #FindKadyrovsCat. От това последва вълна от отговори от правозащитни организации, които привличат вниманието към проблемите в Чеченската република.

Цялото това внимание не се е харесало на Кадиров. Той обяснява, че избягалата котка всъщност е котарак, вероятно е изчезнал при приятелка в квартала и ще се върне.

„Получавам много снимки. Някои хора казват, че са видели котката във Владивосток, Япония, Исландия, Нова Зеландия, дори в Овалния кабинет на Белия дом! Благодарен съм на всички, но това НЕ Е моята котка“, пише той.

Той отвръща на интернет шегите като качва снимка на Джон Оливър, който носи тениска на Путин и има надпис казващ, че е уморен от шегите и го интересуват котките на Чечения и "Путин е нашият лидер".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл