Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Глобалното затопляне застрашава коралите в Големия бариерен риф

Най-малко 35 на сто от коралите в северната и централната част на Големия бариерен риф са избелени вследствие на глобалното затопляне, заявиха учени, съобщи БНТ.

Преценката е въз основа на въздушни и подводни наблюдения на Големия бариерен риф, който е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и през март значително е пострадал в резултат на затоплянето на водата.

Проф. Тери Хюз, експерт по кораловите рифове от университета Джеймс Кук в Таунсвил в щата Куинсланд, поясни, че климатичното затопляне е на път да нанесе големи вреди на едно от най-емблематичните места в Австралия. „Констатирахме, че средно 35 на сто от коралите в северната и централната част на Големия бариерен риф, между Таунсвил и Папуа-Нова Гвинея, са унищожени или са на път да бъдат унищожени“, се казва в комюнике на учените.

„За трети път през последните 18 години Големият бариерен риф е засегнат от значително избелване, свързано с климатичното затопляне. Сегашното избелване е много по-сериозно от предишните.“ Нужно е да измине едно десетилетие, за да се възстановят коралите. Те могат да се възстановят, ако водата е студена, но могат също да умрат, в случай че избелването е продължително. Големият бариерен риф за малко щеше да бъде включен в списъка със застрашените обекти на ЮНЕСКО през 2015 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.