Електронен магазин отдава земя под наем в Интернет

Всеки, който иска да наеме обработваеми терени в цялата страна, може да го направи през сайта на „Агрион“

 Индустрията ударно стана дигитална и земеделието няма как да остане встрани. Първият електронен магазин за земя под наем или продажба вече е факт и е дело на лидера в поземлените отношения „Агрион“.

Дружеството от няколко години отдава терените си чрез договаряне с фермери и арендатори изцяло по дигитален път.  Наддаването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 7 март. Компанията ще отдава терените си чрез тайни търгове.

Крайният срок за подаване на заявки участие в търговете с тайно наддаване за имоти под наем за стопанската 2024/2025 година е 23:59 часа на 5 април.

„Опцията за дигитално наемане на земя е част от дългосрочната стратегия за иновации на „Агрион“. За още по-голямо улеснение на фермерите, предлагаме възможност за изцяло дигитален процес по кампанията за отдаване на земя под наем. Това се приема добре и клиентите ни се увеличават с всяка изминала година. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират „Агрион“ за партньор и наемат нашите земи“, споделят от дружеството.

Дружеството е единственото в България, което въвежда постоянно иновативни и справедливи методи за работа със своите партньори.

Затова - „Агрион“  стана първата компания в България, която направи цялата процедура дигитална – от пълната информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите и сключването на сделката. На официалния сайт на земеделския лидер, https://bit.ly/3TnmMUo  всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища. След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2024-2025 г, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.

Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и договорки, а за победител се избира онзи, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.

Служителите на компанията ще бъдат достъпни за въпроси по всички платформи.

Наемането на плодородна земя е особено подходящо за млади фермери, които не разполагат с нужните средства за да купят своя собствена или пък имат нужда от първоначално финансиране, за да развият своите стопанства. Пълните условия за отдаването на земи може да се открият на адрес  https://bit.ly/3TnmMUo и на националния телефон 0800 111 66.

„Преговорите за наемане на земя позволяват на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит в земеделието. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя“, казват експертите от „Агрион“.

Равните и честни условия за наемане на земи дават възможност на всички участници на пазара да получат за обработване качествена земя и да бъдат по-конкурентноспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони.

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Запитванията от по-малки стопанства, които искат да влязат в нови землища, обаче, се увеличават ежегодно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти