Кризата раздвижи лизинга на земя

„Агрион“ с пакет от финансови услуги в подкрепа на фермерите в условия на криза

В години на пандемия и лавиннорастящи цени, фермерите все по-често търсят начин да разсрочат задълженията си във времето. В помощ на земеделците са насочени и условията за лизинг на земя на компанията „Агрион финанс“ – дъщерно дружество на лидера в поземлените отношения „Агрион“.

Целта е да се подпомогнат фермерите да преодолеят по-лесно комбинирания негативен ефект от пандемията и ръста на торове и горива, които изядоха печалбата от добрата миналогодишна реколта.

Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ – лизингът на земя – вече се отпуска по-бързо и при по-изгодни условия, което затвърждава компанията като предпочитан партньор пред други кредитни институции. Допълнително предимство е, че цялата информация за кредитния продукт може да бъде открита онлайн -  през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/finance/.

„Като национално отговорна компания, нашата цел винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова през последните години инвестираме усилия в разработката на специален пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти вече стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече по-изгодно“, коментираха от компанията.

Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ е лизингът на земя. Дружеството предлага финансиране до 100%, при това – без самоучастие. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Оценката на имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно преминава на погасяване на лизинговите вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е изцяло индивидуален, в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя. Фермерите могат да изберат на колко вноски да изплащат лизинга си, както и в кои периоди да се случва това. Възможността да съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди, е една от най-важните причини за земеделците да предпочетат лизинга от Агрион Финанс. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент. За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често не могат да отговорят на високите изисквания на другите“, уточниха от „Агрион Финанс“. Според експерти по кредитиране, едно от сериозните предимства на компанията, е че не се изисква прехвърляне на сметки. Повечето финансови институции имат изрични изисквания паричните потоци да минават през тях, в случай на отпускане на лизинг.

Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя има нужда от допълнително финансиране годишно, а над 200 хиляди души теглят кредит за същия период. 

Пълната информация за продуктите на „Агрион финанс“ можете да откриете на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/finance/ или на безплатния национален телефон 0800 111 66.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти