Най-вкусната сурова веган торта (Рецепта)

Веган културата не е силно разпространена и предпочитана на територията на страната ни. Въпреки това веган кулинарията има своите положителни страни и вкусни тайни. Можете да опитате веган рецепти, които със сигурност не отстъпват на класическите. Не е задължително да си веган, за да си приготвиш ястие в този стил. Не се страхувайте да експериментирате, защото не знаете в коя вкусотия можете да се влюбите. 

 

 Торта с ягоди и шоколад

Необходими продукти:
За блата:
• Орехи – 200 гр.
• Фурми – 1 ч.ч.
• Какао – 2 с. л.
• Кокосово масло -  2 с. л.

За крема:
• Кашу – 1 ч.ч.
• Ягоди – 2 ч.ч.
• Мед – 2 с. л.
• Кокосово масло – 80 гр.
• Банан – 1 бр.

За глазурата:
• Шоколад – 200 гр.
• Кокосово мляко – 200 гр.
• Ванилия – 1 ч. л.

За блата е необходимо да накиснете орехите във вода за 4 до 6 часа. След това ги отцедете и заедно с останалите съставки ги сложете в чопъра. Трябва да получите лепкава гъста смес. Разстелете я във форма за торта с ринг и я поставете в хладилника.

Кашуто за крема също трябва да се накисне във вода за 3 до 4 часа. Отново всички продукти се миксират в чопъра. Кремът се изсипва върху блата и тортата се прибира в хладилника за 8 часа.

Глазурата представлява веган ганаш. Кокосовото мляко се загрява в касерола на ниска температура. В никакъв случай не трябва да кипва. Необходимо е да е топло, за да може шоколадът да се разтопи в него. Препоръчително е шоколадът да е предварително начупен на малки парченца, за да може по-лесно да се разтопи. Добавя се ванилията и се бърка до хомогенна смес.

Когато излеете ганаша върху тортата, той трябва да се втвърди. Поради тази причина сладкишът отново се поставя на студено.

Можете да гарнирате с пресни плодове или с бонбони, направени от сместа за блата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме