Помисли, преди да изхвърлиш остатъците от дроб сърма от Великден или Гергьовден

Остатъците от храна може да изглеждат неапетитни и неподходящи за сервиране в чинии, но те не принадлежат непременно към кошчето за боклук. Представяме Ви една рецепта, която може да пробвате на втория ден след празниците Великден или Гергьовден. Опитайте и сме сигурни, че и на вас ще ви стане любима.

 Супа от дроб сарма

Продукти:

3 ÷ 4 порции от останалата ви дроб сарма

3 яйца

300 гр. кисело мляко

50 гр. краве масло

 Начин на приготвяне:

Добавете на вода към дроб сармата до желаната гъстота. Варете до завиране и отстранете тенджерата от котлона. Отделно смесете разбитите киселото мляко и яйчните жълтъци. Темперирайте сместа до температурата на горещата супа. Добавете горещата супа на тънка струйка към млякото и яйцата при непрекъснато разбъркване. Добавете масло и сол на вкус. По желание можете да добавите и от печеното агнешко – обезкостено и накъсано или нарязано на дребно.

На страницата на проекта https://think-before-throw.eu/ са достъпни и други видео рецепти за готвене с хранителни остатъци. Всеки желаещ може да премине и интерактивен курс по устойчиво пазаруване и готвене с хранителен остатък, като така обогати познанията си и се включи в голямата инициатива „Помисли преди да изхвърлиш“: да предотвратяваме  изхвърлянето на храна, което освен че е важно за обществото, ще ни спести и пари; да станем по-отворени към споделянето на вещи, храна, които вместо да отидат в кофите за боклук, могат да помогнат на хора в нужда.

Последвайте ни и в социалните медии:

Facebook: https://www.facebook.com/thinkbeforethrow

Instagram: https://www.instagram.com/thinkbeforethrow/

Проектът „Помисли преди да изхвърлиш“ се изпълнява от „Милива“ ООД и е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на ОП „Околна среда 2014 – 2020 г“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме