Поп сензацията Христина Христова - Тита пред “Труд”: В реалния живот съм скромна и свенлива

Предпочитам комуникация очи в очи, вместо постове

Разговаряме с популярната певица Христина Христова - Тита за участието й в хитовото предаване за имитации “Като две капки вода”, както и за успеха на последното й парче “Задната седалка”. Междувременно 19-годишната изпълнителка коментира (виж карето) и обвиненията за злоупотреби към баща й, който е шеф на НОИ в Силистра.

- Тита, вече три седмици минаха от началото на новия сезон на “Като две капки вода”, в който участваш и ти. Събра овациите на публиката и спечели първия лайв с образа на Кристина Агилера. Как реши да участваш в шоуто?

- Обичам да имитирам други хора. Когато се събираме с приятели, го правя непрекъснато с тях. Когато продуцентите ми от Адаманд ми казаха, че имаме покана за участие в шоуто “Като две капки вода”, много се зарадвах и веднага приех. Бях сигурна, че ще се забавлявам много и исках да покажа една страна от себе си, която хората не познават. Разбира се, няма как да не ме радва, че първите ми образи бяха сполучливи и това ме мотивира за следващите.

- Вече се превъплъти в образа на поп дива и рокаджия, предстои да те видим като Паша Христова. Как се подготвяш за образите?

- Опитвам се да вникна в самия изпълнител, който имитирам - да се потопя във времето, в което е живял, да разбера емоциите, които са го вдъхновили, за да напише или изпълни конкретната песен. Искам да се абстрахирам изцяло от себе си като изпълнител - да изчистя и най-малкия детайл от собственото си поведение. Освен това, разбира се, се стремя да уловя най-характерните жестове и движения, които ги отличават от всички други изпълнители от съответната ера. При Паша Христова например дълбоко ме впечатли и трогна драматичната й съдба. На 25 години тя е била надеждата и мечтата на българската естрада в началото на 70-те години. Била е спечелила не само сърцата на цяла България, но и едни от най-големите музикални конкурси в социалистическия свят. Качвайки се в самолета във фаталната вечер преди Коледа, навръх рождения ден на любимата й приятелка Мария Нейкова, тя е трябвало да седи именно до нея в задната част на самолета и само минути преди излитането е разменила местата си с друг музикант, за да седне на първи ред. След катастрофата хората от задната част на самолета - Мария Нейкова, Борис Годжунов, Янка Рупкина и други оцеляват, а Паша Христова умира. Оказва се, че едно спонтанно решение предвещава фатално съдбата й. Песента, която ще изпълня - “Повей, ветре” - навява тази тъга, но същевременно носи и надеждата, че любовта може да разпилее всяка болка.

- Най-големият критик от журито - Фънки, не пропуска да ти прави комплименти колко добре пееш. Какви реакции наблюдаваш за участието ти в шоуто до този момент?

- Да, много се радвам, че именно Фънки харесва представянето ми, защото той наистина е един от най-критичните членове на журито. Това ме мотивира да работя още по-здраво за следващите образи. Иначе в социалните мрежи получих безброй съобщения от фенове, които ме подкрепят и харесват това, което правя. Радва ме, че ми пишат не само най-малките, но и техните родители. Това за мен е много важно.

- Кой изпълнител не би искала да ти се пада да имитираш и коя звезда много искаш да представиш на сцената?

- Няма някой, който в никакъв случай не бих искала да ми се падне или който да искам непременно да имитирам. Отворена съм за щуротиите на бутона. Мисля, че изпълнителите от другия пол са най-голямото предизвикателство за всеки от участниците. Но какво пък - решила съм каквото и да се падне, да се забавлявам до край. Така че - колкото по-откачен образ, толкова по-весело ще бъде за всички.

- Да поговорим за последната ти песен “Задната седалка” - дует с Боро Първи. Огромен успех в мрежата, над 4.8 млн. гледания в ютюб, но и немалко негативни коментари, предимно за текста. Как си го обясняваш?

- Обяснявам си го с това, че хората не са свикнали да ме виждат в такава светлина - рапираща и провокираща с толкова “остри” рими. Това ги шокира първоначално, но мисля, че след като послушаха малко песента и погледаха клипа, много от тях осъзнаха и втория пласт на посланието, което Боро умело е закодирал в текста.

- В тези коментари се включи и колежката ти Дара. Какви са отношенията ви в момента?

- С Дара сме в нормални отношения, видяхме се и по време на шоуто. По принцип когато човек се познава с някого и иска да му каже нещо, аз предпочитам директната комуникация пред постовете.

- Защо според теб, когато западните изпълнители изпълняват парчета със сексуална тематика българите нямат проблем, но когато някой наш изпълнител го прави, се възмущават?

- Честно казано нямам отговор на този въпрос, може би когато е на друг език, не всички разбират всичко.

- Преди дуета ти с Боро Първи представихте съвместно парче с Криско. Кога да очакваме нов самостоятелен проект?

- С Адаманд работим постоянно над нови проекти, така че и следващият вече е на хоризонта. Както винаги обаче, следете профилите ни в социалните мрежи и ще бъдете сред първите, които ще разберат, кога ще излезе той.

- В песните ти се представяш доста провокативна и дори “нахакана” (”Антилопа”, “Фотошоп”). Каква е Тита в реалния живот?

- Скромна, свенлива и упорита.

- Имаш ли идоли от българския или световния шоубизнес. От кого взимаш пример и за собствената си кариера?

- Нямам идоли, слушам музика на много изпълнители от всички стилове, но от най-популярните харесвам различни аспекти от стила на Beyonce и на Cardi B например.

 

Надявам се прокуратурата да стигне до истината

Тита публикува официална позиция за обвиненията към баща й, в която застана твърдо зад него. Певицата сподели в социалните мрежи, че е озадачена как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това. “Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективната истина”, написа Тита и допълни, че той е прекрасен баща.

Коментари

Задължително поле