Sony вдига мегапикселите при смартфон камерите

Sony обявиха предстоящото пускане на CMOS сензора IMX586 за смартфони, като масовото му производство се очаква да започне през септември 2018 г.

Новата матрица има 48 ефективни мегапиксела, като това автоматично я превръща в сензора с най-висок брой на пикселите в индустрията за мобилни устройства.

Новият продукт притежава първия в света ултра компактен размер на пикселите от 0,8 μm, което позволява поставянето на 48 ефективни мегапиксела върху 1 / 2 (8,0 mm диагонал), като по този начин прави многократно по-добро изображението при снимане със смартфон.

Новият сензор използва цветовия масив Quad Bayer, при който съседните един до друг пиксели са с еднакъв цвят и правят възможно снимането с висока чувствителност. При снимане в слабо осветени условия се активират сигналите от четирите съседни пиксела, повишавайки чувствителността до ниво, еквивалентно на това от 1,6 μm пиксела (12 мегапиксела), което води до ярки изображения с нисък шум. При снимане на ярки сцени, като например през деня, вградената функция за обработка на сигнала извършва преобразуване в масив, което позволява да се получат изображения с висока разделителна способност от 48 ефективни мегапиксела в реално време.

В допълнение към тези предимства, оригиналната технология за контрол на експонацията на Sony и функционалността на обработката на сигнала са вградени в сензора за изображения, което дава превъзходен динамичен обхват. Сцени с ярки и тъмни зони вече могат да бъдат заснети с минимално изкривяване или загуба на детайл в сенките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии