Няма кой да отрече – зимните гозби са най-вкусни. Не винаги са бързи и лесни за приготвяне, но пък вкусът им определено си заслужава отделеното време. Днес сме ви подготвили няколко от любимите ни рецепти за зимни гозби.
Повярвайте ни, няма по-вкусно ястие от домашната руска салата! За нея ще ви трябват:
Обелете и измийте картофите и ги сложете да се варят в подсолена вода. Внимавайте да не преварят, тъй като това може да направи салатата разкашкана. Обелете салама и го нарежете на малки кубчета и поставете в голям съд. Направете същото с краставичките и го добавете към съда. Сварете яйцата, трябва да са твърди и ги нарежете на дребно.
Направете също с морковите и граха, като нарежете морковите на много дребно. Когато всичко изстине – добавете към салама и киселите краставички, нарежете ябълките на дребно и тях също. Добавете майонеза, осолете на вкус и готово – руската салата е приготвена.
За тази обичайна и много вкусна зимна рецепта ще ви трябват:
Почистете добре месото и го нарежете на хапки. Измийте и нарежете на дребно зелето и сложете заедно с месото в тенджера. Овкусете добре, добавете 2 чаени чаши от олиото, както и водата, а след това варете около 50 минути. Изсипете всичко в тава и печете около 20 минути, докато не изври останалата вода. И готово – имате страхотно ястие.
Едно от любимите ни зимни ястия е именно печеният свински дроб. За него ще ви трябват:
За да подготвите дроба трябва да го изкиснете за няколко часа в студена вода. След това отцедете и нарежете на тънки парчета. Нарежете лука на полумесеци, изсипете го в тава за печене и посолете с подправки, добавете олиото. След това овалвате черния дроб в брашното и го нареждате върху лука, без да солите повече. Полейте отново с олио и сложете в загрята фурна. Печете докато дроба стане леко кафяв, а след това го обръщате и печете от другата страна. Може да го сервирате с различни гарнитури.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш