Любими зимни гозби

Няма кой да отрече – зимните гозби са най-вкусни. Не винаги са бързи и лесни за приготвяне, но пък вкусът им определено си заслужава отделеното време. Днес сме ви подготвили няколко от любимите ни рецепти за зимни гозби.

Домашна руска салата

Повярвайте ни, няма по-вкусно ястие от домашната руска салата! За нея ще ви трябват:

  • 1 килограм картофи
  • 1 шпеков салам
  • 1 буркан кисели краставички
  • 6 яйца
  • 4 големи моркова
  • 250 грама грах
  • 3 кутии майонеза
  • 2 ябълки
  • Сол

Обелете и измийте картофите и ги сложете да се варят в подсолена вода. Внимавайте да не преварят, тъй като това може да направи салатата разкашкана. Обелете салама и го нарежете на малки кубчета и поставете в голям съд. Направете същото с краставичките и го добавете към съда. Сварете яйцата, трябва да са твърди и ги нарежете на дребно.

Направете също с морковите и граха, като нарежете морковите на много дребно. Когато всичко изстине – добавете към салама и киселите краставички, нарежете ябълките на дребно и тях също. Добавете майонеза, осолете на вкус и готово – руската салата е приготвена.

Кисело зеле със свинско

За тази обичайна и много вкусна зимна рецепта ще ви трябват:

  • 1 килограм свинско месо
  • 2 броя кисело зеле
  • Червен пипер, черен пипер
  • 2/3 чаени чаши олио
  • 2 чаени чаши вода
  • 3 листа дафинов лист

Почистете добре месото и го нарежете на хапки. Измийте и нарежете на дребно зелето и сложете заедно с месото в тенджера. Овкусете добре, добавете 2 чаени чаши от олиото, както и водата, а след това варете около 50 минути. Изсипете всичко в тава и печете около 20 минути, докато не изври останалата вода. И готово – имате страхотно ястие. 

Печен свински дроб върху лук

Едно от любимите ни зимни ястия е именно печеният свински дроб. За него ще ви трябват:

  • 700 грама свински дроб
  • 3-4 глави лук
  • Олио
  • Сол, черен пипер
  • Брашно

За да подготвите дроба трябва да го изкиснете за няколко часа в студена вода. След това отцедете и нарежете на тънки парчета. Нарежете лука на полумесеци, изсипете го в тава за печене и посолете с подправки, добавете олиото. След това овалвате черния дроб в брашното и го нареждате върху лука, без да солите повече. Полейте отново с олио и сложете в загрята фурна. Печете докато дроба стане леко кафяв, а след това го обръщате и печете от другата страна. Може да го сервирате с различни гарнитури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме