Астрологът Светлана Тилкова – Алена пред „Труд“: Върнете си заемите преди лунното затъмнение

Партиите да озаптят дърдорковците с проблемен интелект

Най-дългото лунно затъмнение от век насам, „велико противопоставяне“ между Марс и Слънцето, както и ретрограден Меркурий. Всичко това ще започне да се случва от утре – 26 юли. Как се подреждат планетите в края на месеца и с какво трябва да внимаваме. Отговорите дава астрологът Алена. Тя разкрива какво ще бъде влиянието над България и защо е добре да се откажем от някои планове и да довършим други.

- Алена, изглежда ще станем свидетели на запомнящ се край на месеца. Нека първо кажем какво влияние ще има върху нас най-дългото лунно затъмнение от век, което предстои?

- За изпълнения с планетарни изненади юли настъпващото на 27 юли 2018 година пълно лунно затъмнение е гледка и възможност за действие, които ще е неразумно да пропуснем. Луната ще е в сянката на Земята почти час и половина и ще се обагри в ален цвят. По време на затъмнението тя е в съзвездие Водолей и засилва стремежа и напористостта към запознанства, желанието за проникване в невидимия свят, изява на интуицията на хората и опита им да проникват в скритите кътчета на човешката същност, но не с почтени цели, а за да властват и подчиняват. Стремлението за докосване до нови знания ще е водещо. Но пречупено през ретроградния Меркурий, докосването може да е подвеждащо и да хвърли изкушилите се да получат незаслужено знание или скрита информация, в тъмата на душевната им разруха, а по-лабилните да потисне дори до психически разстройства.

- В такъв случай, може ли да използваме явлението – може ли да подпомогне здравето ни или точно обратното. Как ще повлияе на работата и на личните отношения?

- Отправям едно важно предупреждение, което е свързано не толкова с астрологичното, колкото с кармичното тълкуване на затъмнението и е с дългосрочни последици – негативни или положителни. Преди деня на затъмнението съветвам всички, които имат възможност, да върнат взети заеми, или отдавна забавени дългове към близки и познати, не кредит в банка или бърз кредит, да не се смесват, за да не си създадат неприятели от нищото, да не стигнат до физическо насилие спрямо някого или те, като длъжници да са потърпевши.

Начинанията са забранени, тъй като инстинктите и мисловните процеси са забавени. Оковано е светлото начало на съзиданието и са освободени тъмните сили на мрака и дори на злото, които в съчетание с ретроградните Меркурий и Марс имат силата да предизвикат словесна и физическа агресия, разпалване на конфликти, неочаквана негативна промяна на естественото житейско русло. Всички хора са подвластни на влиянието на Луната, а най-силно - родените в Рак или с Луна или асцендент в този знак. Пълнолунието и лунното затъмнение ги превъзбуждат и не малко от тези мъже и жени са способни да избухнат в непровокирана словесна или физическа агресия, която в личен план може да се прояви като домашно насилие или насилствена интимност. Лунното затъмнение е точка на пречупване за хората, изявено подвластни на Луната. Докато то трае, чувствителността им е прекомерна и приемат дори чуждите проблеми като свои. Не е изключено подобно изживяване, дори и между стените на дома да повлече след себе си последващ житейски провал. Реакциите са спонтанни, здравето - уязвимо.

- Какво ще донесе Марс, докато е в опозиция със Слънцето. Лош или добър знак за хората е това?

- „Марс отива на война“ се казваше едно рокпарче на „Емерсън, Лейк енд Палмър“ отпреди 40 години. Повече от двадесет минути в едно се сливаха тежки звуци и тънки човешки трели, възвисяващи се до писък. Истеричен писък като предстоящото приближаване на Марс към Земята, което за пореден път ще е най-голямото. Иначе как да се страхуваме и да треперим от войнолюбеца Марс, ако доближаването до нашата планета е само скучното, обичайно. А знакът е за хората, а не в небето. Ако хвърлим поглед само в най-близкото ни минало, ще установим, че Марс е била най-близо до Земята на 27 август 2003 г. – „само” на 55,76 милиона километра. Според изчисленията на астрономите, предишното по-голямо приближаване на Червената планета е било преди 59 600 години. На 30 октомври 2005 г. разстоянието между двете планети е било 75,28 милиона километра. На 27 август 2011 г. - Марс се е приближил едва на 55,6 млн километра. През 2013 година Земята и Марс бяха разделени от 56 милиона км, което се очаква да се повтори след 300 години. На 30 май 2016 г. Червената планета беше само 75 милиона километра от Земята. За страхливците припомням, че всеки път ние, земляните, сме оцелявали и мечът на Марс не ни е достигал. Дали ще ни подмине марсовият гняв и агресия и този път? Като астролог знам отговора и поне за България съм сигурна, но за други части на света гаранция не мога да дам.

Не бих се изненадала Марс наистина да се готви да воюва след неуместното изказване на президента на САЩ Доналд Тръмп, който, ако преводът е верен, тръгна на война за господство в Космоса, както и за завоюването и колонизирането на Луната и Марс. Луната вече я "покорихме", не че ни прие да сме част от нейното население, но Марс дали няма просто да залее Земята с огнедишаща лава? Тук важи поговорката „Внимавай какво си пожелаваш!“, защото планетите са стационарен разум и независимо какво си мечтаят пъплещите върху тях същества, може да не са съгласни и да потушат порива за воюване с неочаквани природни бедствия. Марс е в опозиция на Слънцето на 27 юли. Планетата ще е в противоположна посока на Слънцето на небосклона, гледано от Земята. Разстоянието между Марс и нас ще намалее до 57,58 милиона километра на 30 юли. Това е "великото противостоене“. Отлична възможност за наблюдения ще има от Южна Америка, Южна Африка и Австралия, но не и от Европа. Пощадени сме от Марсовата агресия. Опозицията Слънце - Марс предупреждава, че мнозина ще трябва да се научат да търпят загуби, което няма да им попречи да бъдат уважавани. Само ако признаят първенството на другите, ще имат признание и за себе си - това важи за лидерите на държавите. Склонността към непочтеност и интриги, към изречени лъжи, за да постигнат победата си ще ги тласне към пропаст, от която излизане няма, тъй че на 27 юли всяка дума трябва да бъде премерена, на което Марс ще се противопоставя. Марс е ретрограден от дата носител чрез вибрацията на деня на агресия, но и на кармична разплата и ответната такава, независимо дали се разпалват военни огнища без значение в коя точка на Земята или отношенията са междуличностни. На 30 юли, когато Марс ще е най-близо до Земята, денят носи двойна вибрация подтикваща към интересни, омайни, сякаш перспективни, но неподходящи познанства, проблемни срещи, склонност към импулсивно договаряне на сделки, включително и свързани с военната промишленост, които ще бъдат пагубни за договарящите държави, но не заради Марс, а заради ретроградния Меркурий. Всичко, договорено или започнато на 30 юли, ще има край, различен от планирания, но не положителен.

- Усилват ли се взаимно явленията, които се засичат в края на месеца? Как да ги използваме и за какво да внимаваме?

- Влиянието на планетите върху хората и техните действия и емоции се засилва заради аспектите им, комбинирани с пълното лунно затъмнение. Първата планета, на която трябва да отделим заслужено внимание, е Меркурий, който е ретрограден в Лъв в периода 26.07. – 19.08.2018 г. Типично за тази ретроградност на Меркурий е възвеличаването на егото дори и в хората, които кретат безлични в блатото на посредствеността, защото мъничкото им его, самонадуло се до огромен балон, ги заблуждава да си внушават, че ще успеят да си извоюват признание и да се наложат над по-умните от тях. В този период може и да го постигнат. Уви, временният успех при някои от тях ще им донесе бъдещи разочарования и подигравки. Такива хора има навсякъде, има ги и в ГЕРБ и в БСП и някои от тях са много речовити и стигат до словесна агресия, но не в пленарната зала. И двете партии ще си спестят проблеми, ако забранят публичните изяви на бърборковците с проблемен интелект в своите редици за времето на ретроградния Меркурий, което е малко вероятно. Съвпадението на началото на Меркуриевата ретроградност с други два интересни аспекта е очевидна, но не фаталистична. Вибрацията на деня е носител на двойна кармична разплата, в смисъл на проблеми между членове на семейство, делови партньори, обвързани с инвестиции, на междудържавно ниво, при подписване на спогодби по време на обратното движение на Меркурий. Ден след започналото ретроградно движение на Меркурий и Марс, планетата на войната и агресията, на импулсивността и необмислените действия, не само че е в пълната мощ на своята ретроградност, а и се приближава към Земята, от която на 27 юли се наблюдава пълно Лунно затъмнение. Марс е ретрограден във Водолей в периода 26.06. - 14.08.2018 г. Потребността да бъде чувствана и изживявана личната свобода е от огромно значение, затова в този период, дори и ако обичащи се хора са сгодени, предложение за брак може да бъде отказано, други трудно ще се решат, дори и ако са сгодени, да сключат брак, а за съжителство на семейни начала не говорим. Положението на Марс тласка към агресия при приключване на отношения, както и при създаването им.

- Какво ще ни бъда забранено?

- В периода на ретроградния Меркурий, подчертавам това, защото именно тази планета налага забраните по време на своето обратно движение, всички начинания са забранени. Печелившо е да се работи по вече започнатите или да се отдели повече внимание на изостаналите задачи. Категорично е забранена смяна на работата, подписването на договори, преговори, които може да завършат дори само с ръкостискане, глобални междудържавни спогодби, инвестиции на междудържавно ниво, на големи, малки и средни фирми носят само загуби. И все пак, ако се налагат такива действия и няма как да бъдат отменени, нека има клауза за преподписване на договорите за периода на директното движение на планетата. Няма забрани за сключване на брак, за годеж, за развод и раждане със секцио, ако и другите астрологични компоненти го позволяват.

Нашият гост

Астрологът Светлана Тилкова - Алена, е родена през 1955 г. в София. Завършва завършва Немската гимназия в града (1974 г.) и ВИИ „Карл Маркс” — специалност „Международни икономически отношения” (1980 г.)

Твърди, че от дете е имала способността да вижда неща от „незримия” свят. През 1977 г. започва да изучава астрология. В нея я въвежда възрастен астролог в Япония. Между 1977 и 1993 г. прекарва между 30 и 45 дни в Тибет с изучаване на медитация и левитация под ръководството на духовни учители. При престоя си там получава „духовното” си име Алена.

Редовен член е на Германския съюз на астролозите (DAV) от октомври 1999 г. От юли 2006 г. е член на Световната астрологична асоциация (ISAR).

Коментари

Задължително поле