Веселин Костов, основател на НД “Хан Кубрат”: Време е за реален и истински патриотизъм

Реагираме, когато се прави опит да се подмени истината с нещо недъгаво като джендър политическо поведение

Нашият гост
Веселин Костов е роден септември 1988 година в гр. София. Завършва висшето си образование във Висше училище по телекомуникации и пощи, специалност Мениджмънт и информационни технологии. Създава Национално движение “Хан Кубрат” преди повече от 12 години, от когато е негов председател.

- Наскоро чух в един ваш разговор, че ви е писнало от алкохолни патриоти. Какво имате предвид?
- Не желая да споменавам имена, но всички видяха как в псевдо патриотичните партии едни ги хващат да шофират пияни, други да се облажват лично в схеми, а трети дебелеят от властта. А реално нищо не са направили за народа и достойнството на България. Тези хора отвратиха много българи от патриотизма, което е изключително вредно за държавата. Време е да започнем работа за реален и истински патриотизъм, който е кауза, а не средство за лично облагодетелстване и разгулен живот.

- Вие сте млад човек, активен в социалния живот на страната и не сте безразличен към всичко, случващо се в родината. Как бихте оценили сегашната ситуация след изборите в парламента?
- За съжаление в момента парламента се превърна в едно посмешище и карикатура. Нагледахме се през годините на всякакви хора и персонажи в политиката, но сега зоопарка е попълнен с всички животни. Не виждате ли, че някакви хора просто се добраха до парламента, без въобще да им е ясно как функционира Народното събрание, как се водят преговори с останалите за всеки закон и без да са наясно с негативните последствия от закона, който са предложили. Няма далновидност, а само изживяване на его, желание за власт и забогатяване!

- Това не важи ли и за старите муцуни отпреди?
- Старите муцуни с всичките си негативи вече са оформени политици с голям опит и знаят що е то парламент. Ще дам за пример Бойко Борисов, защото в момента е актуален. Като стана премиер, прозираше липсата на опит и политическа култура, но се вслушваше и се учеше бързо какво е да си политик в дълбоките води, където вече плуваха политическите акули от опонентите му. Стигна до там, че ни управлява вече 11 години, защото имаше желанието да се научи в движение.

Не съм негов защитник, но всички политолози казват, че няма по-опитен, интуитивен и комбинативен политик от него. В момента обаче виждаме едни самовлюбени, алчни за власт и пари индивиди, които не знаят на къде водят страната и не виждам желание да се учат бързо в движение. Аз винаги съм се гордял, че съм българин, но сега се срамувам, гледайки какво правят някои от тях.

- Какво имате предвид?
- Ще дам пример с Хаджигенов, въпреки че той не е единственият, a e само пример. Три месеца вися по улиците, узурпирайки протеста на младите хора и се самообяви за водач на протестите. На една лъжа, повторена 100 пъти, всички ще повярват. Сега Хаджигенов капитализира висенето по площадите. Лошото е, че обяви, че трябва да се коалира с опозицията на хората от площада. Обаче сега отново ще ходим на избори и ще е трудно да му мине номера отново. Той е само пример за драпане към власт и не е единственият. Такива лисунгери не трябва да се допускат повече в политиката.

- Какво бихте направили, ако сте политик?
- Аз винаги съм смятал, че да си политик е мръсна работа, но все повече се убеждавам, че ако искаш да промениш нещо в държавата, няма как да се хвърлиш в нея без риск да те оцапа. Oт години имам гражданска позиция и не крия, че смятам, че националните интереси трябва да са на първо място. За това създадохме преди години сдружение, събиращо единомислещи в тази насока и го нарекохме “Хан Кубрат”. С това сдружение от доста години помагаме на православната църква и на каузи, които са свързани с нашата автентичност и история. Който забравя историята си е безпътник, а който няма вяра е нещастен човек. България е велика държава с изключителна история, култура и народ. Православието ни е съхранило през вековете.

“Хан Кубрат” е организация, в която сме хиляди. Събира ни любовта към родината и православната вяра и всеки, който не иска да се чувства самотен в мислите си и плах в действията си, може да се присъедини към нас.

- Видяхме, че на 3-ти март вие бяхте единствената организация, която положи венец пред храм паметника Александър Невски.
- Да, за съжаление е така. Чествахме 3-ти март, като от “Хан Кубрат “ се събрахме, съпроводени от гайдари, да положим венец на вечния огън. За съжаление ги нямаше останалите организации обявили се за патриотични. Дори патриотичните партии липсваха и явно нямат нищо общо с патриотизма и добруването на страната.

- Усещам, че сте някак бунтар. Така ли е?
- Не мога да се преценя, но ако се смята за бунтарство неприемането на всякакъв вид несправедливост или непоносимост към хора, които вредят на родината, то да, бунтар съм.

- Защо не станете представител на всички родолюбци в парламента, преобразувайки се в партия “Хан Кубрат”?
- Повтарям, че политиката винаги ме е отблъсквала заради многото нечистоплътни политици в парламента. Такива винаги е имало. Малкото читави обичащи народа си политици обаче са били хората, благодарение на които все още съществуваме като държава и са платили с цената на живота си за това. В момента около мен са се събрали хиляди млади, чудесни хора, които обичат България и е много възможно в бъдеще да поискат да са представлявани в парламента, за да променят нещата в правилна посока. Реагираме и заставаме зад каузи, които са важни за всички. Когато е нужно, реагираме, когато се прави опит да се подмени истината с нещо недъгаво като джендър политическо поведение, вкарвайки ни в безпътица и безродие от продажни “държавници”. Не трябва да се забравя, че хилядите от “Хан Кубрат “ са възмутени от хора, които са се добрали до депутатските си места не се интересуват от друго освен собственото си оцеляване. Това е гнусно и ако е нужно, ще реагираме!

- Това звучи малко като заплаха.
- Защо като заплаха? Всяко антибългарско решение или поведение трябва да се спира на момента. Методите ще са според обстановката.

- Това имам предвид като казвам, че не слагате рамки.
- Ще те попитам големите имена и икони в Българската история като Левски и Ботев ограничавали ли са се, когато народа е имал нужда от тях? Нашата организация с едно никога не би направила компромиси и това е националният интерес за добруване на народа ни и съхраняване на нашата история и култура!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта