Веско убил Кристиян с гира, след това го накълцал в банята (обзор)

Кристиян (вдясно) и Веско били близки приятели.

Разкрития за кървавото убийство в София

По двата телефона на изчезналия стигнали до заподозряния Вълчинов

Престъплението разплетено за 12 часа

Заподозряният за смъртта на Кристиян Пеев - Веско Вълчинов, е убил жертвата си с гира през нощта срещу 9 август, а след това е нарязал трупа му в банята. Разплитането на убийството е започнало от Константин Суботинов, който помогнал на килъра да укрие расфасования труп на жертвата. Той пръв е бил задържан и е разказал подробности за престъплението.

Няма данни той да е участвал в ликвидирането на 41-годишния мъж, но е помогнал на заподозряния Веско Вълчинов да укрие частите от разфасования труп на приятеля му. Това стана ясно вчера на пресконференция, дадена от прокуратурата и МВР. Работата на полицията е започнала на 10 август, когато братовчед на Кристиян е сигнализирал, че мъжът е изчезнал 2 дни по-рано и няма връзка с него. 

До мястото на престъплението - кооперация на ул. “Раковски” и бул. “Васил Левски”, разследващите стигнали след проверка на двата телефона на изчезналия. Установено било, че са преустановили работа на 8 август, а единият апарат е локализиран и открит близо до автокъща. Това е станало причина да отпадне една от версиите, че Кристиян се укрива. Проверени били всички контакти, които той е имал в деня, когато е видян за последно. Един от тях е бил с приятеля му Веско Вълчинов. Иззета е камера на блока, в който живее заподозреният и е установено, че двамата с Кристиян са влезли във входа в късния следобед на 8 август. 

На другия ден Веско е излязъл сам. Той няколко пъти през деня се е прибирал и отново излизал, като е посещавал съмнителни места. Направена е била оперативна комбинация и са проследени връзките му с Константин Суботинов, който е бил задържан и разпитан. Мъжът е признал, че е помогнал на Вълчинов да укрие частите от трупа на Пеев, като е закарал някои от тях с автомобила си на Витоша и там ги е заровил. Веско обаче се е усетил, че полицията е по петите му и е направил опит да се скрие в хотел на Витоша. Мястото, където се намира, е засечено по телефона му. 

Разследващите са събрали достатъчно доказателства за вината му. Вълчинов е обвинен за умишлено убийство.

Измислял различни версии за зверството

Килърът дължал 2000 лева на жертвата си

Веско завел в дома си на пъпа на София Кристиян и там го убил и разфасовал.

Убиецът и жертвата са били приятели и се канели да завъртят бизнес с криптовалута, но условието било Веско да върне 2000 лв., които дължал на Кристиян. Бившият барман Вълчинов два пъти се е сблъсквал с правосъдието през годините. През 2000 г. е получил присъда за присвояване на чужда вещ, а през 2013 - за телесна повреда. Той обаче вече е реабилитиран. По време на разпитите той е измислял различни версии за зверското престъпление, но всичките се оказали неверни, станало ясно на детектор на лъжата. В Института по психология на МВР е бил направен портрет на заподозрения за убийството. Според експертите, той е зъл и отмъстителен човек. Ще му бъде направена експертиза, от която да стане ясно дали е вменяем и дали е психопат или социопат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право