Вътрешността на автомобилите е по-мръсна от кошче за боклук

Вътрешността на автомобилите гъмжи от бактерии и дори е по-мръсна от кошче за боклук или клавиатурата на служебния компютър, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на изследване, направено във Великобритания.

Проучването по поръчка на Юро кар партс показва, че имайки предвид колко дълго време прекарват британците зад волана, част от тях почистват автомобилите си само веднъж годишно. Близо половината от жителите на Острова (47 %), чистят возилата си само когато им се сторят "достатъчно мръсни".

За целите на изследването са взети проби от петте най-често докосвани зони във вътрешността на автомобила - волана, скоростния лост, ръчната спирачка, таблото и дръжката на вратата от страната на водача.

Резултатите от проучването показват, че част от въпросните зони гъмжат от бактерии и са по-мръсни от кошче за боклук или клавиатура на служебен компютър.

Две от взетите проби са окачествени като "небезопасни" или "изключително замърсени", две като "безопасни" и една като "приемлива".

"В затворено пространство като автомобила, където температурата се поддържа около 22 градуса, се създават подходящи условия за размножаването на бактерии, криещи реална заплаха за развитието на редица заболявания", предупреждават изследователите.

Коментари

Задължително поле