Дженифър Анистън: Обожавам да се преструвам

Актрисата е готова с нови тв проекти

На 49 години Дженифър Анистън продължава да е в превъзходна физическа форма и е единствената звезда от монументално успешния деветдесетарски сериал “Приятели”, която успя да структурира внушителна кариера в киното. Тя съумя да се настани в своя собствена ниша на романтични комедии и да капитализира върху излъчването си на добро момиче с голямо сърце и чувство за хумор. И страшно секси тяло. За разлика от Анджелина Джоли например, Анистън не се възприема като някакъв изключително важен посланик на мир по света, нейното его не раздуто до космическите мащаби на други знаменитости с фетиш към социалните каузи като Боно и Джоли. Тя все пак очаквано е либерален демократ на страната на Обама и Хилъри, но в Холивуд днес е почти забранено да си привърженик на Доналд Тръмп.

В киното тя също няма амбициите да бъде новата Мерил Стрийп. Анистън участва предимно в леки семейни и младежки заглавия, проектирани да задоволят вкусовете на масовата публика. От време навреме Дженифър рискува с някоя по-смела роля в независим или по-малък филм и според някои критици тя действително притежава актьорски талант, емоционален диапазон и драматичен потенциал, а не е просто любимката от “Приятели”.

Дженифър Анистън олицетворява идеята за чаровното момиче от съседния вход или офис, тя е страшно атрактивна, но в същото време притежава приземено и органично излъчване, което я прави прекрасен избор за романтични комедии. В последните 10 години тя е това за жанра на целувките и въздишките, което беше Мег Райън в края на 80-те и през 90-не години на миналия век.

Дженифър Анистън е от онези холивудски звезди, които обичат да се изявяват в така наречените сезонни филми – летни, зимни, есенни. Тя е звезда за всяко време. А сега подготвя два нови тв проекта, един от които е в сътрудничество с нейната приятелка и колежка Рийз Уидърспуун.

В началото на годината тя се раздели с режисьора, актьори сценариста Джъстин Теру, с когото са заедно от 2011-а и сега се е съсредоточила върху своята работа.

- Дженифър, медиите и феновете Ви бяха шокирани от публично обявената раздяла с Джъстин Теру. Как се стигна до това решение?

- Да, с Джъстин се разделихме по взаимно съгласие и заедно решихме да оповестим това, за да няма спекулации. Стигнахме до това решение в края на 2017-а без никакви драми. В началото възнамерявахме да не говорим за личния си живот, но в крайна сметка решихме, че ще бъде добре и за двама ни ако си спестим медийните спекулации. Днес ние сме двама страхотни приятели. Да се радлеми като двойке беше здравословно и органично решение, което и двамата подкрепихме с разбиране и обич. Сега ние продължаваме като приятели.

- Какво е отношението Ви сега към Джъстин?

- Топло и приятелско. Той е талантлив, всички го познават от “Американски психар” и “Мълхоланд Драйв”. Бъдещето е пред него. По принцип наистина нямахме намерение да излизаме публично с тези новини, но знаем, че индустрията на слуховете нямаше да пропусне възможността да капитализира върху ситуацията и да си изобретява каквито си иска истории. Трябваше да комуникираме истината директно.

- Вие притежавате една от най-впечатляващите фигури в Холивуд. Много ли Ви коства да поддържате такова великолепно тяло?

- Вижте, не съм някаква екстремистка в това отношение. Гледам да ям качествени храни и спортувам редовно. Обичам да тренирам и да съм във форма, но обичам и да си позволявам всякакви вкусотии. Никой не може да ми отнеме кафето, млечните продукти и чашата с вино. Таков лишение би ме съсипало. Харесва ми да си угаждам. Ценя бохемския начин на живот и все още обожавам да се преструвам.

- В края на 2016-а името Ви очаквано нахлу в заглавията, които бяха продуцирани след новината, че Анджелина Джоли е решила да се разведе с Брад Пит след 11 години семеен живот. Как реагирахте на спекулациите, че това се случва заради Вас?

- Забавлявах се на медийните заглавия и фантасмагорични хипотези. Някои бяха доста жлъчни и намекваха, че като бивша съпруга на Пит, зарязана от него именно заради аферата му с Джоли в средата на миналото десетилетия, аз съм третият ключов образ в тази грандиозна холивудска драма.

Могъщата фабрика за сензационни новини моментално вкара в обръщение някогашната ни връзка, изплуваха слухове за нашето повторно събиране, появиха се спекулации, че двамата сме се срещали в Ню Йорк. Аз нямах никакво намерение да се намесвам по какъвто и да е било начин и да създавам хранителна среда за медийни сензации и слухове. Стоях настрани и си живеех моя живот.

Коментари

Задължително поле