Ева Мендес: Не давам на децата си да влизат в социалните мрежи

 

Кубинските ми корени са основополагащи

Има разлика между актриса и секс-символ

За децата разчитам на помощ от лели и баби, не на бавачки

Американската атракция с качествена кубинска кръв Ева Мендес даде сигнал за състоянието на Холивуд като предпочете семейството пред ролите. Днес тя развива бизнес, гледа две малки деца с колегата си от киното Райън Гослинг и продължава да бъде следвана и харесвана от милиони по целия свят.

В миналото Ева Мендес пробива като модел, преди да бъде забелязана от филмовата индустрия. Израсналата в Маями, Флорида красавица започва да играе в края на 90-те години на миналия век. Кариерата на Ева започва с второкласни хорър филми като “Децата на царевицата” и “Градски легенди”. После тя качва ниво с криминалния трилър “Тренировъчен ден” и става световна звезда с “Бързи и яростни 2”, “Призрачен ездач”, “Хич” и други големи студийни заглавия. Ева е участвала в многобройни реклами и музикални клипове. Лицето и тялото на актрисата са били промо пространство за елитни модни марки. В последните години тя развива своя собствена модна линия и е креативен директор на CIRCA Beauty. Но най-големият фокус на Мендес е семейството. Днес тя се посветила на тяхното отглеждане в духа и традициите на кубинската култура.

- Ева, вярно ли е, че все още не давате достъп до Интернет на двете си деца?
- Дъщерите ми са съответно на девет и седем годинки и в моята къща правилата са такива. Децата ми нямат достъп до Интернет. Прекалено е опасно. Пиенето на алкохол, гласуването и шофирането не са разрешени за деца. В моите очи влизането в мрежата е от тази категория дейности. Особено социалните мрежи. Това е моят начин на отглеждане, моят родителски стил, ако искате така да го определите. Знам, че ще става по-трудно с тяхното порастване.

- Лесно ли преминахте свръхзаета кино звезда към майка „на пълен работен ден“?
- Двете ми дъщери Есмералда и Амада са най-голямото ми щастие. Кариерата в киното изобщо не може да се сравнява с удовлетворението, което изпитвам докато отглеждам моите чудесни деца. И двете са прекрасни. Есмералда като по-малка говореше основно на комбинация между английски и испански. Наистина е сладка.

- Каква роля заема кубинският ви произход в родителския ви подход?
- Основополагаща. Куба е в кръвта ми. Нашето семейство празнува кубинското ми наследство, ние честваме ритуалите и традициите на моите родители и техните родители. За мен е важно двете ми дъщери да израснат със способността да говорят два езика – испански и английски. Със сигурност искам децата ми да говорят испански. Те трябва да знаят за своя произход и да се гордеят с него. Не искам Есмералда и Амада да познават само езика, но и културата. Майка ми живее на 15 минути и много ни помага. Тя им говори на испански и им готви кубински специалитети. Постоянно слушаме кубинска музика. Куба просто е неделима част от нашия семеен живот. И не бих искала да е по-друг начин. Баща ми е в Америка от повече от 45 години, но още не говори английски. Той също е много ценен член на фамилията. И когато са с него, моите момичета говорят само на испански. Нямам притеснения, че ще имат пропуски в обучението си.

- Как се справя със семейните задачи техния баща и ваш партньор в живота – известният актьор Райън Гослинг?
- Райън е великолепен баща и прекрасен човек. Доставя му огромно удоволствие да си играе с децата и да ги учи на всякакви ценни неща. Речта му на наградите “Златен глобус” преди няколко години, когато каза колко много ме обича пред аудитория от милиони хора беше трогателна и значеше толкова много за мен. Той с няколко думи изрази силата на нашата любов. Ние много се поддържаме. Той е страхотен.

- Вие развивате и собствен бизнес с дрехи и козметика. Разработихте линия за по-едри жени. Как се виждате в ролята на бизнесдама?
- Да създавам дрехи, които са ориентирани към жени от всякакъв телесен тип е изключително важно за мен. Аз съм с кубински корени и съм отгледана в типично кубинско семейство и този опит още ми влияе. Всичко, което правя е информирано от моето кубинско израстване. Майка ми и двете ми сестри са жени с разнородни размери, изглеждат напълно различно и това е типично за латинската култура. Има всякакви форми, цветове и размери. Всички около мен бяха различни, когато пораствах. Това е част от моето наследство и аз прегръщам тази мисия в ролята си на човек, който работи в модната индустрия. Всички типове тела трябва да бъдат представени по витрините на магазините. За всички трябва да има хубави дрехи.

- Лесен ли е балансът между бизнеса и отглеждането на две малки момичета?
- Хората постоянно ми казваха колко е трудно и сурово да си майка, но аз наистина се старая да се справям без да си внушавам, че нещата са тежки и ще стават по-тежки. Майчинството за мен е мисия и понякога е по-лесно, отколкото много хора си представят.

- Вие сте филмова звезда, която има деца от друга филмова звезда, но изглежда не се нуждаете от две бавачки и три помощници?
- Да, засега се справям без бавачка, но съм отворена към идеята да наема човек в бъдеще. Есмералда и Амада имат прекрасни баби и лели, които редовно идват да помагат. В началото имах проблеми със съня, но това е част от играта и аз го приемам.

- Не ви ли е страх, че може да бъркате някъде?
- Постоянно.

- И какво правите в такива случаи?
- Обаждам се на лелите и бабите.

- Кои са ролите в киното, с които най-много се гордеете?
- Харесвам много от филмите, в които съм се снимала. Някои са по-добри, разбира се. Мисля, че “Хич” с Уил Смит стана много приятна романтична комедия. Бях много щастлива от глобалния финансов успех на филма. Публиката го прегърна. “Тренировъчен ден” също беше хубав. Дензъл Уошингтън и Итън Хоук направиха чудесни, невероятни роли. Особено място в сърцето ми има и “Мястото отвъд дърветата”. Филмът е изключително качествен сам по себе си, но за мен е особено ценен защото именно по времето на снимките на “Мястото отвъд дърветата” се запознах с Райън Гослинг.

- Как реагирахте на всички материали, които тогава ви описваха като горещ секс-символ?
- Със смесени чувства. От една страна е медийно признание, но от друга е принизяващо. Аз знам, че има разлика между уважавана актриса и секс-символ. Предпочитам първото. В същото време съм свободолюбив човек и смятам, че сексът не трябва да бъде цензуриран. Обичам страната си, но понякога твърде бързо и пуритански цензурираме голотата. А голотата е красива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта