Египтянинът предавал на живо във фейсбук как пребива българката в Атина

Според показанията на българката, държана като заложник в Атина, приятелят й от Египет е предавал на живо във фейсбук как я пребива. Жертвата разказа за ужаса от отвличането си от апартамента, в който работи като домашна помощница, до задържането в египетския апартамент в Агиос Пантелеймон, където мъжът предавал в жива връзка от нейния профил във фейсбук, но и пред очите на непълнолетното й дете, което й се обадило с видеообаждане от България, как я пребива.

„Знам, че полицията ще дойде, но мога да те убия днес. Ще умрем всички заедно", крещял в екстаз египтянинът, докато полицаи преговаряли с него. "Тя е моя жена и аз ще правя с нея, каквото си искам. И да я убия, какво ви интересува? Защо дойдохте тук? Кой ви викна?", крещял той.

Според показанията на жената, тя твърди, че живее в Гърция от три години и работи като домашен асистент на 24-годишно момиче. Имала е връзка с египтянина от около четири месеца.

В навечерието на Нова година египтянинът поискал българката да се прибере със сестра си, за да празнуват заедно Нова година, като уточнява, че тя и сестра й имат различна фамилия, защото имат различна майка и когато се е родила, баща й е бил в затвора и не е дал фамилията си. Но тъй като сестра й не пожелала да отиде там, тя избрала да я вземе и да отиде в квартал "Калитея" в къщата на племенника на бившия си съпруг, с друга компания и без египтянина, където останали до 6 ч. сутринта. Египтянинът й звънял цяла нощ, но тя не му вдигнала, защото знаела, че ще се скарат.

Българката цяла нощ качвала снимки и видеа във фейсбук, които той гледал.

Около 14:30 ч на 1 януари тя била в дома, където работи, на улица "Солому", със сестра си, собственика на къщата и дъщеря му. Египтянинът дошъл ядосан и поискал да му отворят. Като видял, че няма да му отворят, се качил на балкона и продължил да крещи и да тропа с ръце по стъклото. Момичето се уплашило и казало на собственика да не му отваря, но той, уплашен, отворил от балкона, за да влезе. Щом влязъл в къщата, взел от кухнята нож и тръгнал към нея. Насочил заплашително ножа и към сестра й. После хванал за косата българката и я повлякъл на пода до входната врата. Тя се опитала да го успокои, но без резултат.

В продължение на три часа българката бе държана като заложник, а египтянинът заплаши да взриви жилищната сграда с газова бутилка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа