Подводни пируети с палавата Кристен Стюарт Хорър на хоризонта

Каква е разликата между експерт по жените и потребител по жените?

Джузепе Конте: Италия е загрижена за ситуацията с пожарите в Амазонка

Евакуираха туристи на гръцкия остров Самос заради горски пожар

Катастрофа затвори пътя към ГКПП „Маказа”

Северна Корея тества нова пускова установка за ракети (СНИМКИ)

С пари на дарител и от държавата обновяват спортната зала в Лом Обществен съвет ще следи ремонта и изразходването на парите

Израел бомбардира ирански военни край Дамаск

Ето какво ще е времето днес

Зодиите рано сутрин

На 25 август 2019 да почерпят

„Левски“ удари „Локо“ (Пд) преди голямото дерби с ЦСКА

Президентът Радев: Историческият връх Шипка ни призовава да върнем достойнството на народа и на държавата

Шествие срещу расизма и нацизма се проведе в Дрезден

Шуменец притежава F-16 и МиГ-29 Над 100 Мерцедеса и Линкълн-а на Кенеди са паркирани в дома на о.з. полковник Дишко Иванов

Експертът по международни отношения Боян Чуков: С победата на Тръмп ще стихне антируската истерия на Балканите

САЩ няма да подкрепят безусловно Европа и ще предоговорят отношенията си

– Г-н Чуков, резултатите от изборите за президент на САЩ шокираха света и обещават много неопределеност в бъдещ план, как ще коментирате това което се случи зад океана?

– Може да прозвучи в декламативно-патетичен стил, но „партията на мира“ победи „партията на войната“ (неоконите) в САЩ. Победи здравият разум на обикновения американец. Победи интуицията за самосъхранение на американския народ. Победата на Доналд Тръмп има и друго измерение. Американската държава бе попаднала в плен и служеше като инструмент на транснационалните корпорации, на глобализацията, на наднационалните елити. Американският народ на 8 ноември си върна своята държава. Кой е шокиран от избора на Доналд Тръмп? Франсоа Оланд и Ангела Меркел, или Николай Ненчев заедно с Даниел Митов? Глобалните медии се опитват да създадат впечатление, че „светът е шокиран“. Народите по света не са шокирани. Шокиран е само този транснационален елит, който е подбран, кадруван и свързан с обслужването на своите попечители от „партията на войната“ в САЩ. Защото с идването на власт на Доналд Тръмп в Белия дом всички тези марионетки на американските неокони постепенно ще трябва да си ходят. Ще бъдат след време пометени от своите народи. Виктор Орбан, Милош Земан, Си Дзинпин, Нарендра Моди, Абдел Фатах ал Сиси, Владимир Путин, Наваз Шариф, Хасан Рухани, Реджеп Ердоган и десетки други въобще не са шокирани от победата на Доналд Тръмп. Още първия ден след изборите повечето от тях го поздравиха. Ако съберем населението от държавите на изброените по-горе лидери, няма да е много трудно да стигнем до извода, че огромно число жители по света приветстват избора на американския суверен, на американския народ. Това, че Франсоа Оланд се бе вцепенил на 9 ноември и не можа да честити вероятно победата на Доналд Тръмп, само потвърждава казаното по-горе. Е, народите по света не се вълнуват особено от душевното състояние на Франсоа Оланд. Като гледам сондажите във Франция и рейтинга на френския президент, май и френският народ е солидарен с останалите народи по света. Американският народ със своя вот на 8 ноември разгони термоядрените облаци, които бяха надвиснали над света. За което трябва всички да сме му много благодарни.

– Американската кампания беше до толкова изпъстрена със скандали около изказванията на новоизбрания президент, че никой в момента не е сигурен какви насоки ще следва – в частност във външната политика, което повече засяга нас. Какви са рисковете за баланса на силите в световен план с избирането на Доналд Тръмп?
– Да. Доналд Тръмп удържа победа, въпреки че против него бяха приложени всички мръсни методи на предизборната борба, които бяха в разпореждане на управляващия естаблишмънт в САЩ и мощната вашингтонска бюрокрация. Доналд Тръмп бе заливан с медийна помия от цялата западна либерална преса, която с ужас наблюдаваше предизборната кампания на републиканския кандидат. И правеше всичко възможно и непозволено, за да го спъне по пътя към Овалния кабинет. В САЩ се избира не само президентът на Америка. Избира се и лидерът на целия западен свят. Погледнете колко е объркан Европейският съюз. Очевидно е, че скоро няма да излезе от вцепенението, в което е изпаднал. Най-голям стрес изпитват управляващите елити в източноевропейските страни. Те много добре осъзнават, че са на власт в своите страни, защото зад тях стои „партията на войната“ във Вашингтон, от която са част Хилъри Клинтън, Виктория Нюланд и др. Поставените управленски кукли ще започнат да слизат една по една от историческата сцена. Но вижда се, че европейският елит ще започне и да се нагажда към новите реалности. Тези, които ругаеха довчера Доналд Тръмп, днес започват да му се усмихват и намигат. През следващите месеци ще наблюдаваме лицемерието и на нашите управляващи, които са свързани с пъпна връв с демократите, които паднаха от власт в САЩ. Да не забравяме, че ЕС не е самостоятелна организация. Тя е линейна функция на американската политика. Основните спорни моменти, които ще бъдат поставени на дневен ред в преговорите САЩ-ЕС, ще засягат и НАТО. Доналд Тръмп бе пределно ясен. Той се готви да финансира нуждите на американския народ, който го избра. А повечето от задачите на НАТО и различните „умиротворителни мисии“ и военни операции на алианса в Близкия изток ще се наложи да си заплащат европейците.

– Звучи тревожно…
– Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ ще предизвика вълна от стабилност и увереност на процеса на етатизация на европейските държави. Ако Доналд Тръмп и Владимир Путин намерят общ език, антируските настроения много бързо ще затихнат на Стария континент. Има достатъчно предпоставки да считаме, че това ще стане. Ще стихне антируската истерика в Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния и България. Просто балтийско-черноморската буферна зона ще загуби предишното си значение. Новата американска администрация едва ли ще търпи в Източна Европа такива като нашия президент Росен Плевнелиев, които провокират конфликти с Русия, а след това тичат да се скрият под полата на Виктория Нюланд. Няма съмнение. Изборната победа на Доналд Тръмп ще промени света. Но трябва да се има предвид, че описаният процес няма да протече бързо. Очевидно бе, че не всичко зависеше досега от Барак Обама. Не бива илюзорно да считаме, че Доналд Тръмп като президент ще бъде всесилен. Няма как да преобърне мигновено американската външна политика. Няма как да зареже всички американски съюзници. Той трябва да работи с Конгреса и своята администрация. Да води трудна битка с ястребите в САЩ. Най-важното е, че ще бъдем свидетели на една нова позитивна тенденция в руско-американските отношения, която ще се отрази положително в целия свят.

– В Москва приветстваха радушно избирането на новия президент на САЩ. Дали в Кремъл очакват наистина да спази обещанията си да оттегли страната си от НАТО и безусловната подкрепа за Европа въобще?
– Едва ли в Москва очакват незабавно настъпване на еуфория в руско-американските отношения. До този момент САЩ са показали на целия свят, че не спазват никакви обещания. Но това дали някой спазва или не спазва предварително поети обещания е въпрос преди всичко на баланс на силите в света. Русия стана съизмерима със САЩ във военно-политически план. Китай надмина по икономическа мощ Америка. Политиката е преди всичко въпрос на военни, икономически, политически, културни и други ресурси. Доналд Тръмп е реалист. Идва от реалния свят. Естествено че ще води политика, която е съобразена с реалностите в света. Едва ли ще иска да фалира за шести път, но този път като президент на САЩ и за сметка на собствената си страна. Европа не е субект в геополитически план. Тя е само обект. Така че реално американците няма как да подкрепят безусловно Европа. Това е нонсенс. Най-важното е, че има реален шанс за промяна в руско-американските отношения, който може да бъде позитивен стимул за вземане на съдбоносни решения.

– В неделя България също избира президент на втори тур, смятате ли че изненадващите резултати зад океана ще повлияят на вота и на българския политически пейзаж въобще?
– Поради това, че Америка е най-мощната страна в света, бивш глобален хегемон, всяко по-голямо събитие в САЩ има своята проекция по света. България не прави изключение в това отношение. Естествено че изборната победа на Доналд Тръмп ще се отрази в България. Сегашният политически елит у нас – и ляв, и десен, основно генетично е свързан с демократите в САЩ. Това е причината у нас голяма част от медиите месеци наред да създават усещане, че победата на Хилъри Клинтън й е в кърпа вързана. Много релефен пример за връзката на сегашния български управляващ елит с демократите е Даниел Митов. Той е „пиленце“, излюпено от Националния демократически институт (НДИ) на САЩ. Даниел Митов провежда политиката на „партията на войната“ в САЩ. Около г-н Румен Радев се завъртяха много интриги. На кого е човек? На Кремъл или на янките? Внимателният анализ на неговите външнополитически послания показва, че той се доближава плътно до външнополитическите позиции на Доналд Тръмп. Това е естествено.

– Кои ще са вътрешните факторите в подобна схема?
– Ключов външнополитически съветник на новия американски президент е генерал Майкъл Флин, бивш ръководител на американското военно разузнаване. Майкъл Флинтбе забелязан преди време да вечеря на една маса с Владимир Путин по време на прием в Москва. Не е много сложно да се досети човек, че дискретно между екипа на Доналд Тръмп и руската страна се води диалог. Друга ключова фигура в екипа на американския президент е бившият шеф на американските военновъздушни сили генерал Майкъл Уини. За единия се говори, че ще оглави ЦРУ, а другия се спряга за Пентагона. Има вариант генерал Майкъл Флин да стане ръководител на американския Съвет за национална сигурност. Не ви ли прави впечатление, че всички положителни американски референции за г-н Румен Радев са по линия на американските ВВС? „Като изключително лоялен към страната си, посветен на каузата да подобри състоянието на българските въоръжени сили, честен и открит човек, Румен Радев е идеалният кандидат за поста на президент на Република България-“ Това пише в своя позиция бившият военен аташе на САЩ у нас полковник Дейвид Уилмот. Познавам лично полковник Дейвид Уилмот и съм имал с него срещи по повод на служебните ми задължения в МС. Изключително подготвен професионалист, искрен и коректен партньор. Нали се досещате. Ако куп интелигентни хора дават положителни оценки за г-н Румен Радев, значи няма съмнение, че той е достоен и ценен човек. В България на втория тур ще се сблъскат две вълни. Едната, подкрепяна от загубилата изборите в САЩ „партия на войната“. И другата, която метафорично можем да наречем „партия на мира“, която спечели в САЩ и която води вече позитивен диалог с Русия. Остава да изберем. Не се съмнявам, че българският народ е точно толкова разумен и интелигентен като американския. Не се съмнявам, че ние, българите, все още имаме инстинкт за самосъхранение.

– Масовите коментари за победата на Доналд Тръмп са, че става въпрос за победа на популистките – против утвърдените западни системи – кандидати и движения. Видяхме го във Великобритания с Брекзит, видяхме го в САЩ, съществува реален риск да го видим догодина във Франция, където Марин льо Пен има сериозни шансове да стане президент. Това ли е тенденцията, която ни очаква? И какво да очакваме всъщност – в краткосрочен и по-дългосрочен план, в световен мащаб?

– В момента, включително у нас, се разпространяват опорните точки на загубилата страна в американските избори за президент. Вижте как вият след победата на Доналд Тръмп множество глобални западни медии, които подкрепяха Хилъри Клинтън. Същото беше и след Брекзит. Не вярвам, че някой може и за миг да допусне, че британците са глупави хора и не знаят какво правят, като гласуват. Бих искал да ви обърна внимание на нелогичното поведение на шефа на ФБР г-н Коми непосредствено преди изборите. Той лично поднови разследването срещу Хилъри Клинтън. После 48 часа преди изборите го закри. Обвиниха г-н Коми в това, че е агент на Владимир Путин. Шизофренично. В същия момент информационните агенции разпространиха новината , че германското правителство разглежда сценарий, в който победител на изборите в САЩ е Доналд Тръмп. Поне така съобщи „Ди Цайт“. После се случиха още някои неясни събития. При продължаващо броене на вота шефът на избирателния щаб на Хилъри Клинтън предложи на своите сътрудници да си ходят у дома. Самата Хилъри Клинтън не се яви пред медиите по време на публикуването на междинните резултати. Очакваше се, че тя ще обжалва резултатите. Но не последваха никакви действия в тази насока.

– Неочаквано за нейните избиратели…
– Хилъри Клинтън се яви на следващия ден и каза, че всичко е направила за величието на Америка и че се надява Доналд Тръмп да бъде добър президент. В Ню Йорк се очакваше митинг на недоволни от резултатите от изборите. Вместо няколко хиляди на митинга пристигнаха няколко стотици. Очевидно е, че в периода от 28 ноември до 3 ноември бе спряно движението на Хилъри Клинтън към победния финиш. След което Доналд Тръмп победи. Без да изпадам в някаква конспирология, считам, че в неделя въпреки способностите и административните възможности на Цветан Цветанов победителят в президентската надпревара в България е известен. Той ще победи убедително! Защото вече не става въпрос за битка между ГЕРБ и БСП. И от нас зависи дали ще останем в миналото или ще прекрачим в бъдещето. Нека не се налага да ни подритват в правилната посока от две страни, защото понякога много боли.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (30)

 1. Най-накрая се намери човек, който да каже на глас, мислите на българския народ. Омръзна ни от и от Станишевци и от Боковците и от постоянните им компромиси. И в ляво и в дясно. А Курнелия трябва да е много глупава за да си фантазира, че ще стане утре министър-председател.

  1. Илияна Йотова e червения болкук !!!! Мръсните комуняги OT БСП, ДПС, АБВ ; ATAKA съсипaxa държавата !!! да ви e– майката HA BCETE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Стига де, този Радев е пълен клоун. Когато продадоха авиационния завод, траеше като миш у брашно, но като дойдоха изборите изведнъж се загрижи за авиацията. Той горкия чак сега разбрал, че авиацияата отива на зле. Сега плаче за ремонтите в Полша, но когато продаде завода си трайкаше. Защо ли? Защото срещу пари и остро се не рита. Та такива работи със супер патриота Радев.

 2. Като лаик мога само да напиша – много добър анализ.

 3. За Хилари Клинтън са гласували повече американци от колкото за Тръмп. Но благодарение на избирателната им система, той печели изборите. Макар че Килъри Клинтън изобщо не ми харесва…Само казвам…

 4. Много интересно ако бихме избирали нашия Доналд Тръмп, кой трябва да е той? Прокопиев или В. Златев, Гриша Ганчев , Божков, Софиянски и т.н. Може би и тяхното време ще дойде но трябва много да се доказват.

 5. Много дълга и подробна статия, ама тъпо, много тъпо. Тоя Чуков май е на рубли. Путюфил.

 6. Още един тъпанар мурзилка.Сякаш русия спазва обещания.Аре бегай.

 7. Тъпанари сте ти и горното евлоги, а интервюто отлично осигурено с факти и аргументи. Бегом да ви сипят в копанята при прокопчото!

 8. Без да съм чел написаното от заглавието ми е ясен др. Чуков. Явно основният му мисловен инструмент отговаря на презимето му. Липсва му втората съставка-сърпа. В България антируски настроения няма. Има една тайфа продажници, нарекли се русофили, готови да смучат всичко, подадено им от североизток. Защо бе др. Чуков нямаше антируски настроения преди империята да завладее Крим? С какво съвременна Русия е заслужила любовта на българина? С това, че щяла да ни изкупи ли или с високомерното си имперско отношение към „Задунайската“?

 9. Само хора, които не са били в Русия и са жертва на един или друг вид пропаганда (било то 45 години соц или това което прави Путин сега), могат да обичат Русия. Живял съм там и в т.нар.. пост съветско пространство – НЯМА такива несъветски чужденци, които да са русофили. Не говорим за разните „рубладжии“, които пишат по форумите – хората с това си изкарват хляба, а в къщи сигурно си умират от майтап.

 10. Много добър , истински анализ, браво г-н Чуков !

 11. тази статия е написана с познаване и аналитично отнасяне към фактите. който може, ще види, а приматите остават верни на русофобията си и пещерният антикомунизъм. препоръчвам им да идат да се прегърнат с даниел митов и ненчев – единият да изберат за президент, другият за вице. тогава победата на изборите, а и във военните действия срещу русия ще са ни в кърпа вързани. напред, братя! кой не скача е червен!

 12. Много спорен анализ на др. Чуков, който приема желаното за действителност. Мирните инициативи на Тръмп са по-скоро пожелание. Американската икономика и просперитет се крепят на икономическото развитие и заетостта, а те от своя страна се крепят на военната промишленост. Без военна промишленост няма просперитет. Дори в България се отбеляза двойно увеличение на Вазовските машиностроителни заводи, което не се дължи на мирното съвместно съществуване между народите, където пърхат ангелчета с крилца. Америка няма интерес да опъва тетивата на лъка докрай, но няма и интерес да сваля гарда. Хубаво е да се чете историята. И Първата и Втората световна война американците снабдяват Европа с оръжие и накрая се включват активно във войната, за да седнат на масата на победителите. Тя историята не се забравя. Тя се повтаря. И сега фронтовата линия минава през Полша, Прибалтика и Източните Балкани. Няма откъде другаде да мине. А България да си прави добре сметката. Както се видя шмекерлъците на Борис Трети не работят.

 13. Браво, четох с удоволствие! Дано повече интелигентни хора намират място в медиите, че не се трае вече 🙂

 14. И генерала бил някаква алтернатива на статуквото, със зурлестото вице, която официално го предупреди да не си помисля и за крачка встрани. Чукооов, Чуков , с червени чукове са ти правени мозъчните гънки.

 15. АТЕЗИ ШИЗОФРЕНИЦИ ДОЛАРДЖИИ ВЪПРЕКИ ПОДП И САНАТА И В СМЪРТН А ПРИСЪ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ Д А ПЛЮ ЯТ ВСИЧКО РУСКО .ТАКИВА КАТО ТЯХ ПОВЪХНОСТНИ ИДИОТ И КОИТО КАТО ПЛЕ В НЕЛИЕВ НЕ ПОЗНАВАТ Н И ТО ГР. БГ ИСТОРИЯТА НЕ СТАВА ВЪПРОС ЧЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ РУСНА ЗА ИТЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО КО Е ТО Е ФАКТ КОЛК О ТО И ДА НЕ ВИ Х А РЕСВ А ИМА МНОГО ДР. ПО ДЪЛБОКИ НЕЩТ А НА ВРЪЗ. НА БГ С РУСИЯ. НО ТО ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ А Д Е ГЕНЕРАТИ КАТО ДОЛАРДЖИИТЕ НЕ И М Е НУЖНО ТОВА КАКТО И ФАКТИ КОИТО ИЗРАЗЯВА ЧУКОВ. КОЙ СИ МИ С ЛИТЕ ЧЕВИ ВЯРВА НА ВАС ДОЛАРДЖИИ НЕЩТАСНИ.

 16. Патов, в българския език – дори да пишеш само с главни букви – пак трябва да се спазва правописа. Като гледам как си написал „нещта“ и „нещтасни“ – май не си прсто рубладжия, ами си си руснак. В руския правопис звука „щ“ се пише „шт“. Май не са те донаучили и се е получило като във вица за лъжичката и чая – и да си я извадил от чашката – пак си затваряш окото, да не ти бръкне в него. Какво правищш на този сайт – ходи си коментирай в „Комсомольская правда“.

 17. Въпросът е дали ще му позволят на Тръмп да води прагматична и по-миролюбива политика. Той и Кенеди се договори със Съветския съюз и преодоляха Карибската криза, но знаем какво го настигна. Акулите въобще не си поплюват.

 18. в. „Сега“, 12.11.2016 г.: „По време на телевизионно интервю той (Тръмп) намекна, че Русия е била права да анексира Крим през 2014 г. „Народът на Крим, доколкото ми е известно, по-скоро би желал да е с Русия, а не там, където е бил“, каза Тръмп. На Националния конгрес на републиканците привържениците на Тръмп съдействаха позицията на партията по Крим да стане по-благоприятна за Москва.“

 19. ПОДПИСВАМ СЕ ПОД КАЗАНОТО ОТ ГОСПОДИН ЕВЛОГИЙ .АВТОРЪТ , БЪРЗО И ПОВРАТЛИВО СЕ РАЗПИСА В КНИГАТА ЗА ПОХВАЛИ,!ТАКА Е ,БЪРЗОТО ПРЕГРУПИРАНЕ Е ВАЖНО И НАААААЙ ВАЖНО ЗАА МЯСТО ПОД НОВИТЕ СЛЪНЦА

  Т

 20. По-точно за твърдението, че повече американци били гласували за хилари – без два щата (Мичиган и Ню Хемпшър) броя на хората е следния – за Хилари – 60,839,497 гласа (47.8%), а за ДониТ – 60,265,847 гласа (47.3%). Но Дони печели, до този момент, 290 електорал воутс, а Хилари, 228. За да бъде избран за президант му трябват 270 гласа. ДониТ ще спечели Мичиган (който носи 16 електорал воутс) и ще завърши с 306 гласа. Хилари ще спечели по-малкия щат, Ню Хемпшър (който носи 4 ел. воутс) и ще завърши с 232 гласа. Така че Дони печели убедително 306 на 232 гласа. Дано да оправдае оказаното му доверие:) Приятен Ден:)

 21. Пояснение: Малката преднина в popular vote (бройката на гласувалите, която Хилара има) се дължи на факта, че тя в спечелила някои щати с по-голям % хора, гласували за нея, особено другарките:) въпреки че 42% от американските другарки са гласували за перчема на млад и красив ДониТ:))) Хи из да мааааан:)!!!

 22. Уплашени! Всички, които са крали са уплашени. Защото освен да крадат друго не умеят. А като паднат санкциите с-у РУСИЯ честния българин ще може да замогне. А сега ни вкарват само боклуци от ЕС. Ще сключим договори с РУСИЯ и ще си засадим градините. Това ви го казвам аз, ФЕРМЕРА на България.

 23. Един пример за желаещите да знаят – Хилари печели Калифорния, носеща рекордните 55 електорал воутс, с 61.6% (което е 5,860,714 глас) а необичания в калифорния Дони има само 33.1% (или 3,151,821 гласа).

 24. И LAZAR е прав:))) И ние сме селскостопани по наследство – дедовци, бабки и имаме чудесна плодородна земя около банско, сандански петрич:) не много, но достатъчно:) Не говорим за прекрасния божествен дар, рядкост за света, изобилието от различните минерални извори, които сега се неглектват и продават/крадат:(

 25. Анализът на Чуков е перфектен.Който не харесва избора на Тръмп е лишен от мисъл,но не го осъзнава…

 26. ТОВА ЗА „АНТИРУСКАТА ИСТЕРИЯ НА БАЛКАНИТЕ „“ Е ИСТИНСКА ПРОВОКАЦИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА СССР ДРАГИ ГОСПОДИН + ЧУКОВ : МОЛОТОВ +-НЕ СЕ ВИЖДА ТАКАВА ИСТЕРИЯ В ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ НА БАЛКАНИТЕ , АКО БЛАГОВОЛИТЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ НА КАРТАТА .НЕДОСТОЙНО Е ДА СЕ ВИНЯТ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ И ДА СЕ ПОСОЧАТ КАТО ВРАГОВЕ НА МИЛИТАРИСТИЧНАТА ПОЛИТИКА НА ПУТИН .

 27. Грешка е да се поставят живота и интересите на САЩ и Русия един до друг. САЩ е богата и силно развита страна в своята ЦЯЛОСТ. Американците имат висок стандарт на живот, докато Русия е бедна, съсипана страна, с окървавени граници, с най-висок процент битова престъпност, най-висок процент наркомании и епидемии на СПИН. Русия се търка в САЩ, за да прилича на нормална страна, но с джуджето и неговия алчен военнопромишлен комплекс няма как да бъде.

 28. И как Лилянке става така – най-богатата на природни ресурси в света държава да е бедна и съспипана? И комплексите не са в Русия, а в САЩ. И още един въпрос – Живяла ли си поне по 5 г в двете държави, за да сравняваш или повтаряш удобно (плаща ти се) лъжите не сорко и неговите отровени общества в България. И от къде си взела измислените “факти“че спина и дрогата били по-висок % в Русия отколкото в сащ. Този огромен проблем сащ си го имат много преди руснаците да са чули що е дрога и спин (същото важи и за България). Писна ни вече от лъжи и тролове Разбираме, че те си защитават заплатките, че без парета лооошо, нали лилке:))

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.